NEWSFLASH

Atac la functionarii corupti. S-a lansat telefonul anti-spaga

Digi24 Timisoara: "Functionarii corupti din Romania trebuie sa se teama de telefoanele mobile. Cu un singur click, orice persoana poate acum sa ii raporteze pe cei care cer atentii. La Timisoara s-a lansat o aplicatie de ultima generatie pentru telefoanele inteligente, care ii vizeaza pe cei corupti. Softul revolutionar a fost creat din fonduri europene, tocmai pentru ca ultimele studii arata ca in Romania fenomenul coruptiei e in floare."

Citește mai departe...

ANFP si CRJ - parteneriat pentru integritate

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a incheiat in data de 23 mai 2013 un protocol de colaborare cu Centrul de Resurse Juridice, protocol care are ca obiectiv organizarea in parteneriat a dezbaterilor regionale 'Parteneriat pentru integritate'. Dezbaterile sunt activitati in cadrul proiectului 'ONG-urile - actori cheie in monitorizarea si implementarea strategiei anticoruptie', derulat de Centrul de Resurse Juridice.

Stirea completa poate fi citita aici.

Colaborare Piata de spaga: Aplicaţia mobilă InfoCorupţie

Aplicaţia InfoCorupţie îi permite utilizatorului să-şi asume personal raportarea/sesizarea faptelor de corupţie cu care se întâlneşte, să raporteze anonim despre instituţiile sau locurile în care ştie, din experienţă personală, că (nu) se dă şi (nu) se ia şpagă, să se informeze despre evenimentele anticorupţie din toată ţara, ori chiar să se alăture unei comunităţi anticorupţie (de exemplu, Piaţa de şpagă este pe facebook).

Stirea completa poate fi citita aici.

Parteneriat pentru integritate
Implicarea societăţii civile în aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2012-2015


Centrul de Resurse Juridice, Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia Pro Democratia Club Braila au onoarea de a va invita la dezbaterea publica „Parteneriat pentru integritate”, ce va avea loc in data de 28 mai 2013, ora 9.30 la Braila, Institutia Prefectului judetul Braila, sala Rondă, Piata Independentei nr.1, Municipiul Braila.

Dezbaterea isi propune sa informeze si sa mobilizeze organizatiile neguvernamentale locale, mass-media, mediul de afaceri si autoritatile publice cu privire la Strategia Natională Anticoruptie 2012-2015. Dezbaterile vor urmari generarea de idei inovatoare de cooperare la nivel local pentru cresterea gradului de integritate. Dezbaterile se vor axa pe dezvoltarea de idei de proiecte plecand de la problemele principale de integritate din judetul Braila. Evenimentul este realizat cu sprijinul si participarea Ministerului Justitiei si va include:

  • demonstratie live a aplicatiei anticoruptie pentru telefoane/tablete si a platformei guvernmaibun.ro
  • prezentare de catre Ministerul Justitiei si ANFP a modalitatilor concrete prin care autoritatile publice locale, organizatiile neguvernamentale si mediul de afaceri se pot implica in aplicarea si monitorizarea SNA 2012-2015
  • prezentarea raportului CRJ „Modalitati de cooperare intre autoritatile publice si societatea civila in baza legii nr. 350/2005”


Programul dezbaterii este poate fi descarcat de aici

Pentru orice alte informaţii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sa ne contactati la numarul de telefon: 021-2120690 sau 0720535029. Persoana de contact: Radu Nicolae

Proiect implementat de

Cu sprijinul

O inițiativă a

Susținut de


si