NEWSFLASH

Atac la functionarii corupti. S-a lansat telefonul anti-spaga

Digi24 Timisoara: "Functionarii corupti din Romania trebuie sa se teama de telefoanele mobile. Cu un singur click, orice persoana poate acum sa ii raporteze pe cei care cer atentii. La Timisoara s-a lansat o aplicatie de ultima generatie pentru telefoanele inteligente, care ii vizeaza pe cei corupti. Softul revolutionar a fost creat din fonduri europene, tocmai pentru ca ultimele studii arata ca in Romania fenomenul coruptiei e in floare."

Citește mai departe...

ANFP si CRJ - parteneriat pentru integritate

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a incheiat in data de 23 mai 2013 un protocol de colaborare cu Centrul de Resurse Juridice, protocol care are ca obiectiv organizarea in parteneriat a dezbaterilor regionale 'Parteneriat pentru integritate'. Dezbaterile sunt activitati in cadrul proiectului 'ONG-urile - actori cheie in monitorizarea si implementarea strategiei anticoruptie', derulat de Centrul de Resurse Juridice.

Stirea completa poate fi citita aici.

Colaborare Piata de spaga: Aplicaţia mobilă InfoCorupţie

Aplicaţia InfoCorupţie îi permite utilizatorului să-şi asume personal raportarea/sesizarea faptelor de corupţie cu care se întâlneşte, să raporteze anonim despre instituţiile sau locurile în care ştie, din experienţă personală, că (nu) se dă şi (nu) se ia şpagă, să se informeze despre evenimentele anticorupţie din toată ţara, ori chiar să se alăture unei comunităţi anticorupţie (de exemplu, Piaţa de şpagă este pe facebook).

Stirea completa poate fi citita aici.

Parteneriat pentru integritate

Implicarea societăţii civile în aplicarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) 2012-2015

20 iunie 2013, Iasi

 

Centrul de Resurse Juridice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii Petre Andrei din Iaşi au onoarea de a vă invita la dezbaterea publică „Parteneriat pentru integritate”, ce va avea loc în data de 20 iunie 2013, ora 9.00 la Iaşi, Universitatea Petre Andrei din Iaşi, sala Senat, etaj 1, Str. Ghica Vodă, nr. 13.

Dezbaterea îşi propune să informeze şi să mobilizeze organizaţiile neguvernamentale locale, mass-media, mediul de afaceri şi autorităţile publice cu privire la Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015. Dezbaterile vor urmări generarea de idei inovatoare de cooperare la nivel local pentru creşterea gradului de integritate. Dezbaterile se vor axa pe dezvoltarea de idei de proiecte plecând de la problemele principale de integritate din judeţul Iaşi. Evenimentul este realizat cu sprijinul şi participarea Ministerului Justiţiei şi va include:

  • o demonstraţie live a aplicaţiei anticorupţie pentru telefoane/tablete şi a platformei guvernmaibun.ro
  • o prezentare de către Ministerul Justiţiei şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a modalităţilor concrete prin care autoritatile publice locale, organizaţiile neguvernamentale şi mediul de afaceri se pot implica în aplicarea şi monitorizarea SNA 2012-2015
  • prezentarea raportului CRJ „Modalităţi de cooperare între autorităţile publice şi societatea civilă în baza legii nr. 350/2005”

Programul dezbaterii este anexat invitaţiei. Vă rugăm să confirmaţi participarea dvs. prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 18 iunie 2013. Pentru orice alte informaţii suplimentare, vă rugăm să ne scrieţi la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să ne contactaţi la numărul de telefon 0723668808

Programul dezbateriii este poate fi descarcat de aici

Proiect implementat de

Cu sprijinul

O inițiativă a

Susținut de


si