Atac la functionarii corupti. S-a lansat telefonul anti-spaga

  • Imprimare

Digi24 Timisoara: "Functionarii corupti din Romania trebuie sa se teama de telefoanele mobile. Cu un singur click, orice persoana poate acum sa ii raporteze pe cei care cer atentii. La Timisoara s-a lansat o aplicatie de ultima generatie pentru telefoanele inteligente, care ii vizeaza pe cei corupti. Softul revolutionar a fost creat din fonduri europene, tocmai pentru ca ultimele studii arata ca in Romania fenomenul coruptiei e in floare."

"Softul anti-spaga poate fi instalat gratuit pe telefoanele mobile de ultima generatie. In plus, e nevoie si de o conexiune la internet ca sa ii raportati pe cei care cer bani sau bunuri. Initiatorii programul spun ca vor sa punem capat coruptiei din randul functionarilor publici.

Radu Nicolae, director de programe Centrul de Resurse Juridice: "Noi vrem sa surprindem exact indignarea pe care cetatenii si noi toti o simtim in momentul in care ni se cere mita. Aplicatia ofera utilizatorului posibilitatea sa sune imediat. Eventual impreuna cu DGA sa se organizeze un flagrant"

In Romania exista 22 de call center-uri ale ministerelor, unde faptele de acest gen puteau fi semnalate, insa prea putini au fost cei care au retinut numerele la care puteau apela. Acum, toate call-centerurile pot fi apelate printr-un simplu click".

Reportajul integral poate fi vizualizat aici.