Atac cu dronă asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk. La fața locului a izbucnit un incendiu puternic – STIRILEPROTV.RO

  1. Atac cu dronă asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk. La fața locului a izbucnit un incendiu puternic  STIRILEPROTV.RO
  2. VIDEO Atac cu dronă la un aerodrom din regiunea rusească Kursk, aproape de granița cu Ucraina  HotNews.ro
  3. Atac cu drone în Rusia: ucrainenii au incendiat un rezervor de combustibil de pe aerodromul Kursk  Antena 3 CNN
  4. Aerodromul din orașul rusesc Kursk a fost atacat cu drona. Rușii au bombardat regiunea Zaporojie  Digi24
  5. UPDATE „Atac” cu drone asupra unui aerodrom dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina / Trei trenuri de pompieri au fost trimise să lupte împotriva incendiului  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Atac cu dronă asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk. La fața locului a izbucnit un incendiu puternic – STIRILEPROTV.RO

Un atac cu dronă a avut loc pe un aerodrom situat în regiunea rusă Kursk, la frontiera cu Ucraina, a anunţat, marţi dimineaţa, guvernatorul acesteia, la o zi după ce Moscova a acuzat Kievul că a lovit cu drone două dintre bazele sale aeriene.

Din cauza unui „atac cu dronă în zona aerodromului din Kursk, un rezervor de stocare a petrolului a luat foc. Nu sunt victime”, a declarat guvernatorul Roman Starovoit pe reţelele sociale.

Acest nou atac are loc după o salvă de rachete lansate de Rusia asupra infrastructurilor ucrainene. Din cele peste 70 de rachete lansate de Moscova, „majoritatea” au fost doborâte, a dat asigurări preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Însă noua salvă a fost una deliberată, „pentru a-i face pe ucraineni să sufere cât de mult posibil”, în condiţiile în care un frig glacial a lovit Ucraina, a afirmat directorul Ukrenergo, operatorul ucrainean.

„Un vârf al frigului” este aşteptat marţi şi miercuri, a atenţionat Volodimir Kîdrîţki la televiziunea ucraineană. „Momentul pe care ruşii l-au ales pentru acest atac este legat de dorinţa lor de a produce (…) maximum de pagube sistemului nostru energetic”, a apreciat el.

Citește și

Aproape jumătate dintre instalaţiile energetice ale Ucrainei au fost avariate după luni de atacuri sistematice, cufundându-i pe ucraineni în frig şi întuneric.

Reparaţii de urgenţă sunt în curs, a anunţat operatorul reţelei electrice, însă întreruperi de curent vor trebui să fie aplicate în toată Ucraina.

Armata rusă a recunoscut că a întreprins „un bombardament masiv efectuat cu arme de înaltă precizie”, luni, în jurul orelor 12:00 GMT, ce a vizat situri militare ucrainene şi infrastructuri energetice privind forţele ucrainene. Bombardamente pe care preşedintele rus Vladimir Putin le-a apreciat vineri drept „necesare şi inevitabile”.

Luptele continuă de asemenea să facă ravagii pe linia frontului. Armata ucraineană a anunţat luni că a respins, în timpul celor 24 de ore precedente, mai multe atacuri, în special în sectorul Bahmut, în est.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *