Bătălia miliardarilor! Ce averi au și cât au investit cei mai importanți patroni din Liga 1. Cum arată Top 3 – DigiSport

  1. Bătălia miliardarilor! Ce averi au și cât au investit cei mai importanți patroni din Liga 1. Cum arată Top 3  DigiSport
  2. ”E mult mai bogat decât Ion Țiriac”. Dumitru Dragomir e convins! Ce spune despre averea lui Gigi Becali…  SPORT.RO
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Bătălia miliardarilor! Ce averi au și cât au investit cei mai importanți patroni din Liga 1. Cum arată Top 3 – DigiSport

  • FOTBAL: Aston Villa – Liverpool, luni, 19:30, DGS 1

  • FOTBAL: Arsenal – West Ham United, luni, 22:00, DGS 1

În plus, Gigi Becali (64 de ani) nu mai este singurul patron dispus să ”arunce” cu banii pentru realizarea obiectivului.

În 2022, Rapid a câștigat puternic din punct de vedere financiar prin cooptarea lui Dan Șucu în acționariat, acesta fiind un prosper om de afaceri. Și Mihai Rotaru, unul dintre finanțatorii Universității Craiova, are o avere importantă, dar acesta pare că își dorește să facă ”un pas în spate”, dacă ne raportăm la zvonul potrivit căruia ar vrea să iasă din fotbal.

În topul celor mai puternici patroni din Liga 1 apare și ”enigmaticul” Ioan Varga. omul care nu s-a uitat la bani în ultimii ani și care a reușit să facă din CFR Cluj campioana celor mai recente cinci edițiii de campionat.

Ce avere are Gigi Becali și cât a investit la FCSB în 20 de ani de mandat

Omul de afaceri Gigi Becali a devenit finanțator al trupei din București în 2002, când a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Viorel Păunescu. Recent, milionarul din Pipera a spus cât a investit la gruparea roș-albastră. De altfel, despre Becali s-a zvonit mereu că ar fi cel mai bogat patron din Liga 1.

”Veniturile au fost 200 de milioane de euro. Cheltuielile au fost de 205 milioane de euro. Eu m-am împrumutat de cinci-șase milioane de euro. Deci înseamnă că banii ăia n-au ajuns la mine.

Eu am adus bani în România, taxe, impozite, bani din transferuri, din cupele europene. Dacă am băgat 200 de milioane în România… ce mai vreți, mă, de la mine?”, a spus recent Gigi Becali, la Pro Arena.

De când Gigi Becali a devenit unic proprietar al clubului, bucureștenii au cunoscut succesul pe plan intern, dar și pe plan internațional. În ultimii ani, lucrurile au mers mai prost pentru FCSB, care nu a mai câștigat titlul din 2015 și a fost nevoită să se mulțumească doar cu o Cupă a României, în vara lui 2020.

Totuși, din 2002 și până în prezent, în cei 20 de ani sub „tutela” lui Gigi Becali, bucureștenii au cucerit 11 trofee, dintre care de cinci ori titlul.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, un apropiat de-ai patronului de la FCSB, a dezvăluit că Gigi Becali deține terenuri care valorează aproape două miliarde de euro, bani cu care poate trăi ”cinci mii de ani”.

”Gigi Becali are pământuri de cel puțin un miliard și jumătate acum. Păi, mă, nu știe nimeni, nici nu știu dacă am dreptul să spun. Are pădure și din subvenție poate să trăiască oriunde în lume fără să mai muncească el și copiii lui toată viața.

Are mii de hectare de pădure, fraților! Pe asta n-o știe nimeni! Nici eu nu știu dacă e bine să spun sau nu că se supără ăsta, vă dați seama. Pământul lui Gigi costă acum 300 de euro metrul, sub 250 de euro nu se vinde. În doi-trei ani, se vinde cu 800 de euro.

Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, declara, în 2021, Dumitru Dragomir.

Cum a făcut Mihai Rotaru avere: ”Este o afacere interesantă”. Câţi bani are patronul Universităţii Craiova

Mihai Rotaru (49 de ani), patronul Universității Craiova, omul despre care Dumitru Dragomir spunea că are o avere de 300 de milioane de euro, a dezvăluit cum și-a câștigat banii.

Intrat în fotbal în urmă cu nouă ani, atunci când a devenit patronul Universității Craiova, Rotaru a declarat că a investit aproximativ 17 milioane de euro la clubul din Bănie, fără să recupereze vreun ban.

Omul de afaceri a spus că principala afacere de care se ocupă este în domeniul agriculturii, dar are și alte business-uri conexe.

”Business-urile principale sunt agricultura și energia. Dar și real estate-ul, care în momentul de față e înghețat. Adică am un portofoliu de imobiliare, dar nu fac dezvoltări în acest moment. Sunt un investitor mare în agricultură. Sau hai să-i spunem mediu.

Sunt axat pe județele Dolj și Olt, la granița dintre ele. Acolo facem agricultură, dar și energie. Am undeva la 30 de utilaje, dar e mai puțin important numărul lor. Nu am mai multe că nu suntem Insula Mare a Brăilei. Lucrăm la 4.000 de hectare pe care le avem în proprietate. Este o afacere interesantă”, a spus Rotaru.

Omul de afaceri a dezvăluit și cât a investit la gruparea din Bănie.

”Cred că am investit 17 milioane de euro la Universitatea Craiova, dar până acum nu s-a recuperat niciun euro. Sper să-i recuperez, însă asta s-ar întâmpla doar în cazul în care ar veni un alt investitor. Există acest miraj al cupelor europene, normal să visez și eu, mai ales că e mirajul Champions League. Dar nu mă bazez pe acest lucru în momentul în care fac planurile de afaceri.

Universitatea Craiova este echipa mea de suflet. În 1983, când am jucat cu Benfica, eram în oraș. Mama mea era cercetător ştiinţific în Ministerul Sănătății, mai precis în Institutul de Igienă și Sănătate Publică.

A fost într-o inspecție la Craiova, eu am mers cu ea. Aveam 11 ani și am văzut nebunia din gara din Craiova. Am stat în oraș în noaptea aia. Am dormit cu Benfica în hotel, la Jiul. M-am lăudat la colegii mei că am fost la meci, dar nu fusesem. Pentru că, văzând nebunia din oraș, mama nu m-a lăsat”, a mai spus Rotaru.

Cine este Dan Șucu, noul acționar de la Rapid. Cum a ajuns milionar și ce avere are

Dan Șucu (59 de ani), unul dintre acționarii Rapidului, are o avere estimată la peste 120 de milioane de euro.

Finanțatorul a dezvăluit câte milioane de euro a cheltuit până acum și cât mai e dispus să scoată ”din buzunar” pentru a face performanță în anul centenarului grupării giuleștene.

Omul de afaceri a spus că la Rapid s-au investit patru milioane de euro, de când a intrat el în acționariat și a spus că este dispus să mai scoată alte 10 milioane de euro din ”vistierie” pentru a face din Rapid o forță în România.

”În jur de 4 milioane de euro (n.r. cât a investit la Rapid). Și dacă mă întrebi cât mă aștept să investesc în viitor, cât de cât, până pun lucrurile la punct, pe făgașul pe care mă aștept, probabil în jur de 10. Aici vorbim de investiție directă în Rapid”, a afirmat Dan Șucu, potrivit Fanatik.

Dan Șucu a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, care este în prezent unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia).

Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

De asemenea, milionarul mai este implicat în alte câteva companii unde participă ca angel investitor, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman.

Omul de afaceri a încercat să facă bani și cu fructe sau cu haine din Turcia, imediat după Revoluție. Șucu a dezvăluit cum ”a învățat meserie”, dar și momentul care i-a schimbat viața. În 1993, a ajuns în Franţa, la un târg de mobilă ce avea să-i schimbe planurile.

Ioan Varga, ”buget de 20 de milioane de euro pentru CFR Cluj în fiecare an”

Din topul celor mai bogați patroni din Liga 1 face parte și Ioan Varga, deși despre averea sa nu există pe piață date concrete. Florin Prunea a dezvăluit nu demult că Varga ar fi asigurat în fiecare an CFR-ului un buget în valoare de 20 de milioane de euro.

”M-am întâlnit în avion cu Neluțu Varga și am avut șansa să stau lângă dânsul. Dacă știi câți bani a investit omul ăsta la Cluj, îți pui ștreangul de gât. Incredibil! Nu am ok-ul ca să o spun, dar nu pot să cred…

Ca să îți faci o socoteală așa, numai în primul an de insolvență, 18 milioane, banii jos. 8 milioane de euro insolvența, cu 10 milioane de euro bugetul pe primul an. Și după aceea, sigur că au venit încasări, dar mici, 3-4 milioane de euro.

Cu un buget de 20 de milioane de euro în fiecare an, fă o socoteală ce sume se investesc la CFR Cluj”, a declarat Florin Prunea pentru ProSport.

Gică Hagi: ”90% din banii câștigați din fotbal i-am bagat în acest club”

Conform Top 300, Hagi avea în 2020 o avere estimată la 29 de milioane de euro, fotbalul și imobiliarele fiind cele mai importante afaceri ale ”Regelui”. Cel mai mare succes al lui Hagi, de când a devenit patron, a fost titlul câștigat de Viitorul, la finalul sezonului 2016-2017, la doar șapte ani de la înființarea clubului din Ovidiu.

Între timp, Viitorul a fuzionat cu Farul iar constănțenii au terminat anul în curs pe primul loc în Liga 1.

”90% din banii câștigați din fotbal i-am bagat în acest club. Pentru că fotbalul mi-a dat tot. Pentru mine, e munca nu banul. Mie îmi place să muncesc și să produc. Sunt cine sunt datorită fotbalului. Din placere s-a transformat în iubire, iar acum e pasiunea mea să ajut acești tineri să ajungă mari”, a spus Hagi.

  • Aproximativ 7 milioane de euro reprezintă bugetul Farului pentru actualul sezon, ceea ce însemnă că 2.1 milioane de euro au mers către academie

„Clubul are o identitate foarte bună, o identitate bazată pe centrul de copii şi juniori. Investim foarte mult în acest centru, chiar 30% din buget dăm direct către copii şi juniori.

E o sumă foarte importantă, nu cred că există un club din lume care să bage atât de mulţi bani la copii şi juniori. Din lume, reţineţi” , a completat ”Regele”.

Hagi a mai spus că doar prin investiții majore sportul pe echipe se va dezvolta și va performa. Altfel, ne vom mulțumi, probabil, cu rezultate individuale precum în ultimii ani.

”Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în față lucrurile. Vrem sport? Așa vor ieși doar individual Simona, băiatul ăsta Popovici, care ne duce în lume și e fantastic.

Eu sunt mic. Asta e forța mea… doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România.

Sunt probleme clare ale fotbalului românesc. Voi vreți Champions League, vreți să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești. Și trebuie măsurată bine, că la mine e groasă. Eu sper să vină sus toată lumea în Constanța.

E echipa Dobrogei, trebuie să vină toată lumea. Și sperăm să facă și stadionul nou la Constanța până în 2024, maxim 2025”, a opinat Hagi.

Etichete: gica hagi , gigi becali , patroni liga 1 , mihai rotaru , dan sucu , ioan varga , averi patroni liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *