Bucătarul lui Putin le ia apărarea soldaților ucraineni: „Să fim corecți. Armata Ucrainei luptă cu curaj… – Digi24

  1. Bucătarul lui Putin le ia apărarea soldaților ucraineni: „Să fim corecți. Armata Ucrainei luptă cu curaj…  Digi24
  2. LIVE Război în Ucraina, ziua 321: Zelenski: Forțele noastre rezistă atacurilor violente din Soledar / Rușii au pierdut peste 700 de soldați ieri / Rusia are un nou șef al forțelor terestre  HotNews.ro
  3. LIVE Ziua 321 de război. Măcel după ce asaltul rusesc asupra Soledar a securizat „cea mai mare parte” a orașului: „Întregul teren este acoperit de cadavre” / Dacă localitatea cade, trupele ucrainene care apără Bahmut ar putea fi încercuite / SUA iau în calcul să livreze Ucrainei vehicule de infanterie Stryker  G4Media.ro
  4. Zelenski: „Oraşul Soledar este acoperit de cadavrele invadatorilor”. Şoigu: „Rusia va continua să își…  Digi24
  5. Bătălia crâncenă pentru Soledar și Bahmut: De ce sunt ambele armate îngrijorate că inamicul va pune mâna pe intrările în minele de sare  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Bucătarul lui Putin le ia apărarea soldaților ucraineni: „Să fim corecți. Armata Ucrainei luptă cu curaj… – Digi24

Într-o declarație surprinzătoare, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, ale cărui trupe se luptă să cucerească orașul Soledar, le ia apărarea soldaților ucraineni, despre care spune că luptă „cu curaj” pentru a-și apăra teritoriul. El infirmă astfel speculațiile care circulă în media ruse, potrivit cărora soldații ucraineni dezertează în masă de pe frontul din estul Ucrainei.

Evgheni Prigojin a fost întrebat pe platforma socială rusească VKontakte dacă sunt adevărate relatările privind „exodul în masă” al soldaților ucraineni de pe frontul din Soledar, unde au loc lupte crâncene de mai multe luni.

„Astăzi, mai multe conturi de pe platforma Telegram au relatat că în zona Bahmut au fost trimiși ofițeri SBU (serviciul secret al Ucrainei – n.r.), cu sarcina de a opri dezertările din rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei. Să fim corecți. Nu este adevărat. Armata ucraineană luptă cu curaj pentru Bahmut și Soledar. La periferia de vest a Soledarului au loc bătălii sângeroase. Forțele Armate ale Ucrainei apără cu onoare teritoriul Soledarului. Prin urmare, informațiile privind dezertări în masă nu sunt adevărate, a răspuns Prigojin pe rețeaua VKontakte.

Într-o postare sepaeată, el a ținut să precizeze că pe frontul din Soledar luptă „exclusiv unități Wagner”, nu și alte unități ale armatei ruse.

Ministerul britanic al Apărării estimează că trupele Wagner controlează probabil cea mai mare parte a oraşului Soledar, situat la câțiva kilometri de Bahmut, în estul Ucrainei, după o serie de progrese tactice în ultimele zile.

„Axa Soledar ar putea constitui probabil un efort al Rusiei de a înconjura Bahmut dinspre nord şi de a perturba liniile de aprovizionare ucrainene”, menţionează Ministerul britanic al Apărării în buletinul său.

Editor : B.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *