Campionatul Mondial de handbal masculin, gata de start! Când se va juca primul meci la… – Prosport

Campionatul Mondial de handbal masculin, gata de start! Când se va juca primul meci la…  Prosport

Головна » Campionatul Mondial de handbal masculin, gata de start! Când se va juca primul meci la… – Prosport

Campionatul Mondial de handbal masculin este gata de start! România va lipsi și la acest turneu final, la care vor participa nu mai puțin de 32 de reprezentative.

Campionatul Mondial de handbal masculin începe miercuri! Cum arată grupele competiției la care lipsește România

Turneul final, care va avea loc în debutul acestui an, va fi găzduit de două țări europene: Polonia și Suedia.

Cele 32 de echipe au fost împărţite în opt grupe, iar prima partidă va avea loc miercuri seară, la Katowice, între Polonia şi Franţa, în grupa B. Aceasta va fi a 28-a ediție a unui Campionat Mondial de handbal masculin.

Componenţa grupelor Campionatului Mondial este următoarea: Spania, Muntenegru, Chile, Iran (grupa A), Franţa, Polonia, Slovenia, Arabia Saudită (B), Suedia, Brazilia, Uruguay, Capul Verde (C), Ungaria, Islanda, Portugalia, Coreea de Sud (D), Germania, Serbia, Algeria, Qatar (E), Macedonia de Nord, Olanda, Norvegia, Argentina (F), Croaţia, Egipt, Maroc, SUA (G) şi Belgia, Danemarca, Tunisia, Bahrain (H).

Primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde echipele de pe locurile 1-2 vor ajunge în sferturile de finală, eliminatorii, spre semifinale şi ulterior în lupta pentru medalii.

Campioana mondială en-titre este Danemarca.

România, eliminată de Macedonia de Nord în drumul spre Campionatul Mondial

Naţionala României a fost eliminată în calificări, în faza play-off a competiţiei, de Macedonia de Nord, dar reprezentativa noastră pare pe drumul cel bun.

Tricolorii antrenați de Xavi Pascual au încheiat cu un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, în faţa adversarelor participante la Campionatul Mondial din această lună.

În luna decembrie, naţionala antrenată de Xavi Pascual a organizat Trofeul Carpaţi, la Oradea, unde s-a clasat pe locul 3.

România, pe locul 2 în preliminariile pentru Euro

Dintre cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor pentru Euro, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Primele două echipe se califică la Campionatul European, dar și cele mai bune patru locuri 3 din cele 8 grupe.

Deocamdată, România se află pe locul 2, într-o grupă echilibrată, în care chiar și Insulele Feroe poate încurca formațiile mai bine cotate.

Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *