Ce sumă fabuloasă a refuzat Xavi Pascual de la PSG pentru a antrena echipa de… – Prosport

Ce sumă fabuloasă a refuzat Xavi Pascual de la PSG pentru a antrena echipa de…  Prosport

Головна » Ce sumă fabuloasă a refuzat Xavi Pascual de la PSG pentru a antrena echipa de… – Prosport

Xavi Pascual (54 de ani), antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo, a declinat oferta formației franceze PSG, el fiind sub contract cu Dinamo pînă în 2024.

Oferta a fost una fabuloasă, 60.000 de euro pe lună, pe două sezoane, însă presiunea era una imensă: titlul și Liga Campionilor, dezvăluie apropiați ai spaniolului.

Xavi Pascual a prelungit cu Dinamo și rămâne și la echipa națională pentru jumătate din bani: circa 30.000 de euro pentru ambele joburi.

Ce sumă fabuloasă a refuzat Xavi Pascual de la PSG pentru a antrena echipa de handbal masculin Dinamo până în vara lui 2026 | EXCLUSIV

Surse ProSport susțin că tehnicianul catalan este cel mai bine plătit antrenor din handbalul românesc, următorul pe listă fiind Adi Vasile, 10.000 de euro, care tocmai a semnat prelungirea angajamentului cu CSM București.

Înainte de a prelua Dinamo Bucureşti şi naţionala României, Xavi Pasqual a cucerit în 2021 toate trofeele cu FC Barcelona, inclusiv EHF Champions League.

După ce a cucerit peste 60 de trofee cu Barca, Xavi Pascual a dat curs altei provocări şi a semnat cu CS Dinamo în 2021. Construirea unei echipe puternice se anunţă a fi un obiectiv de durată pentru spaniol, inclusiv Final Four, dar vrea să califice şi naţionala României la Campionatul Mondial, performanţă reuşită doar de două ori în ultimii 28 de ani.

Cine e Xavi Pascual?

Născut pe 8 martie 1968, chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. Pe 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate trofeele posibile.

FC Barcelona, antrenată de Pascual, deţine recordul de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, 146, ceea ce înseamnă aproape cinci ani de victorii la rând şi un egal, între 18 mai 2013 şi 13 aprilie 2018 (133 de victorii la rând).

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *