Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar! – Gazeta Sporturilor

Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar!  Gazeta Sporturilor

Головна » Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar! – Gazeta Sporturilor

Articol de Daniel Scorpie – Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 10:44 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 10:44

Există la acest turneu final și frați ce luptă pentru un loc cât mai sus în Qatar. Patru perechi ce joacă în aceeași națională și una în care fiecare și-a ales țara care i-a oferit șanse mai multe. Toți vor încerca să atragă atenția la Mondial.

Eden și Thorgan Hazard: frații care au cucerit fotbalul

Cei mai cunoscuți, belgienii Hazard. Deși Eden, jucătorul de 100 de milioane cumpărat de Real de la Chelsea, a căzut în dizgrație față de cota pe care o avea în 2019. Anul în care Thorgan se transfera la Dortmund. Pe 9 noiembrie 2016, într-un amical cu Țările de Jos, ajungeau să fie pentru prima oară colegi în teren

Eden, căpitanul „diavolilor” a fost însă mai mereu cel care a atras interesul, reușind cele mai bune performanțe. Thorgan a jucat la Campionatul Mondial din 2018 trei minute cu Eden contra Panama și s-a remarcat la Euro 2020, unde „dubla” sa cu Portugalia a propulsat Belgia în „sferturi”.

Thorgan și Eden Hazard, Foto: Imago Images

Frații Milinkovic-Savic! „Sergentul” lângă Vanja?

În 2015, Vanja (acum la Torino) savura de pe banca de rezerve triumful Serbiei la Mondialul U20 în finala cu Brazilia (2-1). Era rezerva lui Rajkovic, iar fratele mai mic, Sergej, un star în devenire

Iar acum fac parte din același lot al lui Dragan Stojkovic. Supranumit „Sergentul”, mijlocașul cumpărat de Lazio în 2015 a reușit 63 de goluri și 58 de pase decisive în 314 meciuri.

Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar!

Sergej și Vanja Milinkovic-Savic, Foto: Imago Images

Andre și Jordan Ayew, băieții lui Abedi Pele

„André și Jordan Ayew sunt mândria tatălui lor, Abedi „Pele” Ayew, fosta glorie africană ce nu a apucat să joace niciodată la un Mondial”, scrie L’Equipe. 

Cei doi frați evoluează pentru a doua oară împreună la un Campionat Mondial și speră să treacă de faza grupelor. Andre (Al-Sadd), 33 de ani, lupta în 2010 pentru un loc în semifinale, fiiind eliminat de Uruguay la loviturile de departajare (2-4). La club, Jordan poartă tricoul lui Crystal Palace.

Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar!

Andre (dreapta) și Jordan Ayew (stânga), băieții lui Abedi Pele (în centru), Foto: Instagram

Inaki și Nico Williams au ales echipe diferite

Sunt frați, colegi la club (Athletic Bilbao), dar ar putea deveni adversari la națională la acest Mondial. Având părinți ghanezi, Inaki și Nico Williams s-au născut la Bilbao, respectiv Pamplona, primul în 1994, celălalt opt ani mai târziu. 

Ambii joacă atacanți și sunt pe locul 4 în acest campionat. Părinții și-ar fi dorit să-i vadă în aceeași reprezentativă, doar că Nico a ales să joace pentru Spania, iar fratele mai mare pentru Ghana.

Iese Lucas, intră Theo Hernandez

Cei mai renumiți sunt francezii Hernandez, dar ei n-au apucat să joace împreună în Qatar. Lucas (Bayern) s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Australia și a părăsit lotul, cedându-i locul în teren lui Theo (AC Milan). 

Despărțiți de un an și opt luni, aceștia și-au început cariera la juniorii lui Atletico, deși ambii sunt născuți în Marseille, tatăl lor fiind chiar fotbalist la OM, Jean-Francois. Carierele lor s-au separat în 2016, dar s-au reunit la echipa națională. S-a petrecut pe 7 octombrie 2021, în amicalul cu Belgia (2-3).

Cele 5 perechi de frați care joacă la Campionatul Mondial din Qatar!

Theo (stânga) și Lucas Hernandez, Foto: Instagram

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Ronaldo a anunțat că are coronavirus » S-a izolat în camera de hotel din Qatar

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *