Ciolacu, despre rachetele din Polonia: E foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Are dreptul să… – Digi24

  1. Ciolacu, despre rachetele din Polonia: E foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Are dreptul să…  Digi24
  2. Două rachete au căzut în Polonia la granița cu Ucraina/ Polonia afirmă că o „rachetă de fabricație rusească” a provocat explozia / Moscova neagă atacul / Biden: Este puţin probabil ca racheta să fi fost lansată din Rusia  HotNews.ro
  3. Războiul din Ucraina, ziua 265. Atac amplu cu rachete al Rusiei / Lovituri în întreaga ţară, de la est l  Mediafax
  4. AP: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de armata Ucrainei către un proiectil rusesc  Digi24
  5. Ciucă, despre incidentul din Polonia: Am fost în contact permanent atât cu autoritățile poloneze, cât și cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică. Am fost parte la întreg procesul de analiză  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Ciolacu, despre rachetele din Polonia: E foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Are dreptul să… – Digi24

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, în legătură cu faptul că două rachete au căzut în Polonia la graniţa cu Ucraina, că până în acest moment nu are informaţii, adăugând că este foarte grav pentru că este atacat un stat membru NATO şi presupune că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate şi vor fi anumite decizii în această noapte.

„Până în acest moment nu am mai multe informaţii. Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Aici o să presupun că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate şi vor fi anumite decizii în această noapte. (…) Presupun că sunt îndreptăţiţi (polonezii – n.r.) să facă acest lucru (să ceară activarea articolul 5 din Tratatul NATO – n.r.). Este o agresiune asupra unui stat membru NATO.(…) Cred că în acest moment se desfăşoară o anchetă. Haideţi să aşteptăm toate detaliile”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă în urma acestui incident, în România ar trebui să se întrunească CSAT, Ciolacu a precizat că preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT. Presupun că voi primi informaţii suplimentare pe acest subiect. Până în acest moment nu am primit niciun fel de informaţii. Presupun că voi primi informaţiile suplimentare de la domnul prim-ministru”, a adăugat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citiți și:
Ce face NATO după ce rușii au lovit cu rachete teritoriul Poloniei

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnalează presa locală preluată de Reuters.

Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul „explozie”.

Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Departamentul american al apărării a comunicat că deocamdată nu poate confirma ştirile despre incident. „Adunăm în continuare informaţii”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Editor : Liviu Cojan

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *