Cod galben de vânt, viscol și ninsori în mai multe județe din țară în prima săptămână din 2023 – STIRILEPROTV.RO

Cod galben de vânt, viscol și ninsori în mai multe județe din țară în prima săptămână din 2023  STIRILEPROTV.ROVedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google

Головна » Cod galben de vânt, viscol și ninsori în mai multe județe din țară în prima săptămână din 2023 – STIRILEPROTV.RO

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări cod galben de vreme severă, care anunță intensificări ale vântului, dar și viscol și ninsori, în mai multe zone din țară.

Conform prognozei meteorologilor, joi, 5 ianuarie, între orele 02:00 – 14:00, în Carpaţii Orientali şi local în Munţii Apuseni, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60 – 80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h.

De asemenea, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Sunt vizate județele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Vrancea, Buzău.

Citește și

meteoromania.ro

În acelaşi timp, vântul se va intensifica temporar în nordul Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55 – 60 km/h.

Viscol și ninsori la munte

Al doilea cod galben de intensificări ale vântului şi viscol va fi în vigoare în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, la munte, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1.700 de metri), rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Local, în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, în timp ce intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Sunt vizate județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj.

meteoromania.ro

10 grade Celsius în București

În perioada 5 ianuarie, ora 02:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, vremea în București va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar în noaptea de miercuri spre joi (4/5 ianuarie) probabilitatea de formare a ceţei va fi ridicată. Vântul se va intensifica temporar pe parcursul zilei de joi (5 ianuarie) cu viteze la rafală de 40 – 45 km/h.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar în timpul dimineţilor se vor înregistra valori termice de 3 până la 6 grade.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *