Comisia Europeană va reanaliza, la cererea lui Iohannis, valoarea despăgubirilor acordate fermierilor… – Digi24

  1. Comisia Europeană va reanaliza, la cererea lui Iohannis, valoarea despăgubirilor acordate fermierilor…  Digi24
  2. Petre Daea, explicații în legătură cu scandalul banilor de la Comisia Europeana: „Nu am înțeles…  Antena 3 CNN
  3. Ministrul „Oaia” a plecat cu mielul în brațe de la negocierile de la Bruxelles. Fermierii sunt disperați: „Vrem să blocăm Vama Siret” – FOTO  bzi.ro
  4. Dan Motreanu: Comisarul european „ne-a spus foarte clar că Ministerul Agriculturii nu a putut demonstra…  Digi24
  5. Despăgubirile europene pentru fermieri nemulțumesc România: „E foarte ciudat să nu se negocieze”  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Comisia Europeană va reanaliza, la cererea lui Iohannis, valoarea despăgubirilor acordate fermierilor… – Digi24

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în timpul reuniunii Consiliului European că instituția va reanaliza valoarea despăgubirilor acordate fermierilor români care au avut de suferit ca urmare a importurilor de cereale ieftine din Ucraina, spun surse oficiale.

În marja Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a prezentat președintei Comisiei Europene situația dificilă în care se află fermierii români, care trebuie sprijiniți ca urmare a pierderilor suferite.

Klaus Iohannis a solicitat reanalizarea de catre Comisie a situației. Presedinta Ursula von der Leyen a anunțat în timpul reuniunii că CE va reanaliza și va reveni asupra cifrelor pentru România.

Despăgubirile care revin țării noastre au fost stabilite, inițial, la 10,05 milioane de euro, o sumă care a nemulțumit profund autoritățile române.

De altfel, înainte de reuniunea de la Burxelles, președintele Iohannis a criticat Comisia pentru suma aprobată.

„Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia Europeană folosește o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund. Dar nu le-am văzut și nu pot să comentez. Este, pe de altă parte, foarte ciudat ca în Comisia Europeană pe aceste spețe să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate – după părerea mea – contabilicește. Sunt chestiuni complicate, trebuie să ținem cont, de exemplu, sau cel puțin trebuia Comisia Europeană să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii. (…) Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei” a declarat președintele înaintea Consiliului European.

Editor : D.R.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *