Consiliul de Securitate al ONU, decizie in razboiul din Ucraina – Zelenski anunta formula ucraineana a pacii – Ce il irita pe Putin – Realitatea.NET

Consiliul de Securitate al ONU, decizie in razboiul din Ucraina – Zelenski anunta formula ucraineana a pacii – Ce il irita pe Putin  Realitatea.NETVedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google

Головна » Consiliul de Securitate al ONU, decizie in razboiul din Ucraina – Zelenski anunta formula ucraineana a pacii – Ce il irita pe Putin – Realitatea.NET

„Rusia încearcă de multă vreme să transforme Consiliul de Securitate al ONU într-o platformă a retoricii. Însă, a fost creat să fie cea mai puternică platformă pentru decizii și acțiuni din lume. Prin urmare, Consiliul de Securitate trebuie să dea o evaluare clară a acțiunilor statului terorist.
Ucraina propune Consiliului de Securitate să adopte o astfel de rezoluție prin care să condamne toate formele de teroare energetică.
Confirm invitația din partea Ucrainei privind misiunea experților ONU asupra infrastructurii critice a țării noastre care a fost sau ar putea fi lovită de rachete rusești.
Este necesar să se acorde o evaluare adecvată a daunelor și distrugerilor. Trebuie precizat că acestea sunt lovituri împotriva unei infrastructuri ce asigură viața a zeci de milioane de oameni. Când temperatura de afară scade sub zero grade și zeci de milioane de oameni rămân fără electricitate, căldură și apă ca urmare a rachetelor rusești care lovesc instalațiile energetice, aceasta este, în mod evident, o crimă împotriva umanității
Lumea nu ar trebui să fie ținută ostatică de un terorist internațional”, a transmis Zelenski în discursul ținut în fața participanților la reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut susținerea pentru formula ucraineană de pace în urma unui val de lovituri cu rachete rusești pe care președintele a numit „formula rusă a terorii”.

„Subliniez încă o dată: este timpul să sprijinim formula ucraineană a păcii. Nu ar trebui să existe loc pentru teroare în lume”, a mai spus Zelenski, potrivit CNN.

„Este necesară reacția tuturor celor care susțin Carta ONU. Este necesar să se asigure securitatea Ucrainei, a Europei și a tuturor popoarelor care suferă de consecințele acestei agresiuni”, a mai subliniat Zelenski.

„Ce vă poate spune acum un reprezentant al unui stat terorist? Că civilii nu suferă de pe urma rachetelor lor? Totul este evident. Totul este prea evident. Fac apel să luați măsuri concrete pentru a proteja umanitatea și viața! Consiliul de Securitate trebuie să ofere o evaluare clară a acțiunilor unui stat terorist în conformitate cu Secțiunea 7 a Cartei ONU”, a adăugat Zelenski, potrivit Unian.net.

Zelenski a vorbit și de necesitatea unor „sisteme moderne și eficiente de apărare antiaeriană și antirachetă” după seria de atacuri aeriene rusești care au distrus obiective critice din infrastructura energetică, dar și locuințe rezidențiale și un spital, unde un nou-născut din maternitatea spitalului a fost ucis.

Ambasadorul SUA Linda Thomas-Greenfield a fost unul dintre cei mai mulți reprezentanți care și-au reiterat sprijinul pentru Ucraina, cu accent pe condamnarea atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene.

„Motivul lui Putin nu poate fi mai clar și acțiunea făcută cu sânge rece. În mod clar, bombardează pe timp de iarnă pentru a provoca o suferință imensă poporului ucrainean. El a decis că, dacă nu poate pune mâna pe Ucraina cu forța, va încerca să supună țara prin înghețare”, a mai spus Greenfield, potrivit CNN.

„Să fim sinceri, acestea sunt atacuri împotriva infrastructurii critice și reprezintă o escaladare rușinoasă a războiului brutal și nejustificat al Rusiei”, a mai spus Linda Thomas-Greenfield.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență miercuri seară, la cererea președintelui ucrainean, care a acuzat Rusia că este un stat terorist.

Tot miercuri, Parlamentul European a numit Rusia „stat sponsor al terorismului”, prin rezoluția adoptată cu o majoritate de voturi. Rezoluția adoptată de Parlamentul European este simbolică și cere democrațiilor din întreaga lume să-i urmeze exemplul. În documentul votat pe 23 noiembrie, Legislativul UE a declarat că Rusia este „un regim terorist ca o consecință a distrugerii fizice deliberate a infrastructurii civile și a uciderii în masă a civililor ucraineni cu scopul de a elimina poporul ucrainean”. Parlamentul European cere celor 27 de state membre ale UE să desemneze Rusia drept regim terorist „cu toate consecințele negative pe care aceasta le implică”.

Miercuri, bombardamentele devastatoare cu rachete ale Rusiei au continuat să distrugă infrastructura energetică a Ucrainei. Cea mai vizată a fost capitala Ucrainei și zona din regiunea Kievului, fiind raportate aici cel puțin 7 persoane ucise, printre care și o fată de 17 ani, alături de alte 36 rănite.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *