CSM București – Kristiansand 27-24. Victorie uriașă „tigroaicelor”, după o revenire de gală! – Gazeta Sporturilor

 1. CSM București – Kristiansand 27-24. Victorie uriașă „tigroaicelor”, după o revenire de gală!  Gazeta Sporturilor
 2. Liga Campionilor, handbal (f): CSM București învinge deținătoarea trofeului și termină anul pe primul loc al grupei  HotNews
 3. Handbal, Liga Campionilor / CSM Bucureşti, victorie de senzaţie cu Vipers! „Tigroaicele”, în fotoliul de lider  Cuget Liber
Головна » CSM București – Kristiansand 27-24. Victorie uriașă „tigroaicelor”, după o revenire de gală! – Gazeta Sporturilor

CSM București a învins-o pe Vipers Kristiansand, scor 27-24, asigurându-și temporar primul loc în grupa A din Liga Campionilor. „Tigroaicele” sunt la un pas de sferturile de finală ale competiției. 

Vicecampioana României s-a revanșat în înfruntarea retur cu deținătoarea trofeului, după ce pierduse în octombrie în Norvegia. Repriza secundă a fost hotărâtoare, cu portarul Marie Davidsen salvând 12 mingi și Cristina Neagu încheind meciul cu 9 goluri.

Finalul european de an al lui CSM aproape că nu putea fi mai plin, mai reconfortant, mai sclipitor. Campioana continentală din 2016 a reușit să treacă pe primul loc în ierarhia Grupei B după meciul de ieri cu Vipers Kristiansand, pe care l-a câștigat meritat. 

Oaspetele au venit cu câteva absențe, cea mai recentă fiind a interului dreapta Ana Viahireva, dar asta nu ia din poleiala izbânzii bucureștene. O revanșă față de înfrângerea suferită în deplasare pe 22 octombrie și multe speranțe pentru ceea ce urmează în 2023.

Prima repriză a fost strânsă, după ce CSM intrase în meci cu avânt și avea 3-1 în minutul 7. 

Golurile au venit din aruncările lui Neagu și incursiunile îndrăznețe ale lui Omoregie plus două reușite din extrema stângă pentru Dembele, în timp ce de partea cealaltă, Jerabkova și-a luat sarcina de a perfora poarta „tigroaicelor”, iar Lunde să o apere, cum știe excelent să o facă, pe a sa. De aici a apărut și decalajul de la pauză, 16-15 pentru Vipers, Davidsen având o jumătate de meci palidă.

Marie Davidsen s-a trezit. La fel și CSM București

Și tot de la ea s-au schimbat lucrurile în partea secundă. Dintr-odată, a găsit inspirație și, după prima intervenție reușită, a intrat într-o serie. A parat până la urmă 12 mingi din 29

Norvegiencele au început să greșească tot mai mult, au și obosit, iar din minutul 41, de când au preluat conducerea, handbalistele de la CSM nu au mai dat înapoi. Dimpotrivă. Au mărit avantajul și au profitat de erorile adverse. Au avut și 5 goluri în față (min. 54), oferindu-și un final liniștit de partidă și o victorie cu 27-24. 

„Nu a fost ușor. Am luptat, am căutat soluțiile corecte și în final cred că am jucat bine, a fost un meci bun pentru noi. Diferența în repriza a doua a venit după ce au fost mai multe mingi salvate de portar și am avut mai multe situații clare de a arunca la poartă”, a explicat pentru Gazetă Siraba Dembele. 

„A fost exact cum trebuia să fie. Știam că Vipers va veni aici să se bată, să câștige, la fel și noi, știam că e vorba despre noi, despre cum ne facem acest meci. Mă bucur extrem de mult că am dat tot ce am putut noi și am câștigat. Apărarea a făcut diferența, atunci când ne apărăm, funcționează și poarta, o felicit pe Marie pentru că a apărat excelent, ca de fiecare dată”, a completat-o Crina Pintea.

CSM va intra ca lider al Grupei A în 2023 și țintește să rămână acolo pentru a putea merge direct în „sferturi”. Până atunci, câteva zile de respiro european. Meritate. 

CSM București e 99% în „sferturile” Ligii! „Tigroaicele” au revenit senzațional cu Vipers, după pauză

Siraba Dembélé: „Suntem pe drumul cel bun”

Dembele e mulțumită de felul în care merg lucrurile pentru CSM în Champions League

„Suntem liderii grupei, mă aștept să o ținem tot așa și la anul, cred că am început să jucăm din ce în ce mai bine. Ținta noastră este să ajungem în Final Four, să câștigăm tot în România. Suntem pe drumul bun, dar trebuie să continuăm și să fim și mai bune. Cred că suntem favorite la unul dintre primele două locuri, acum ne aflăm pe primul și, în fond, am pierdut doar un meci”, a explicat ea. 

„Ne-am dorit să fim lideri, mai e mult până departe, mai sunt foarte multe meciuri, dar am încredere în noi”, spune și Crina Pintea

CSM București e 99% în „sferturile” Ligii! „Tigroaicele” au revenit senzațional cu Vipers, după pauză

Sunt dezamăgită că am pierdut, noi nu am făcut un meci prea bun, dar așa stau lucrurile. Partidă dificilă, dacă nu dai sută la sută, pierzi în fața unei echipe bune cum este CSM. Atacul nostru a fost prea departe de poartă în repriza a doua.

– Katrine Lunde

FOTO / Cele mai tari imagini din CSM București – Vipers,

FINAL » CSM București – Kristiansand 27-24

 • FINAL de meci, CSM București câștigă în fața lui Vipers, 27-24. 
 • min.58: Cristina Neagu înscrie printr-o „torpilă” și duce scorul la 27-24, cu două minute înainte de final. 
 • min.55: Prestație stelară a „tigroaicelor” în repriza secundă. Elevele lui Adi Vasile au patru goluri avans, cu cinci minute înainte de final. 
 • min.41: Revenire de senzație a CSM-ului, care răstoarnă rezultatul de la pauză și stă acum la adăpostul a două goluri. 21-19. 
 • min.39: Elevele lui Adrian Vasile reușesc să restabiliească egalitatea, însă senzația generală e că tot Vipers e echipa care domină ostilitățile. 19-19.
 • min.31: Start în repriza secundă a confruntării din Sala Polivalentă. „Tigroaicele” au de recuperat un gol. 
 • min.30: Pauză în „Polivalentă”: Norvegiencele intră la cabine cu un avantaj de un gol. 
 • min.25: Time-out solicitat de Adrian Vasile, antrenorul lui CSM. Cu 5 minute înainte de pauză, egalitatea persistă, 25-25
 • min.13: Cristina Neagu, cea mai activă jucătoare a începutului de meci, transformă o lovitură de la șapte metri. „Tigroaicele” conduc, 7-6
 • min.8: Elizabeth Omoregie înscrie elegant din extremă, le readuce pe „tigroaice” în avantaj. 4-3.
 • min.6: Doar trei goluri înscrise după șase minute scurse din meci. Neagu le duce pe bucureștence în avantaj, grație unei aruncări superbe. 2-1
 • min.2: Cristina Neagu înscrie primul gol al „tigroaicelor” din această partidă. 1-1.  
 • A început partida! 

VIDEO Ce i-a făcut pe fani să aleagă handbalul în locul finalei Campionatului Mondial

Citește și:

Cristina Neagu regretă că nu poate vedea finala Mondialului

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *