CSM București, noua campioană a României la handbal feminin. Cristina Neagu, eliminată pentru cartonaș roșu în – EVENIMENTUL ZILEI

CSM București, noua campioană a României la handbal feminin. Cristina Neagu, eliminată pentru cartonaș roșu în  EVENIMENTUL ZILEI

Головна » CSM București, noua campioană a României la handbal feminin. Cristina Neagu, eliminată pentru cartonaș roșu în – EVENIMENTUL ZILEI

Echipa de handbal feminin  CSM București a învins la Brăila, în meciul cu Dunărea din localitate, după un joc tensionat pe care l-au dominat, însă. Lidera bucureștencelor, Cristina Neagu a primit cartonaș roșu, în minutul 41, după ce a fost eliminată de trei ori câte două minute, ultimele două consecutive. Ea a fost eliminată pentru întârzierea unei repuneri adverse, urmată de gestul de a-i arăta obrazul unui arbitru.

După victoria de la Brăila cu scorul 29 – 24 (15 – 10) bucureștencele au acumulat 67 de puncte, cu 15 mai mult decât următoarea clasată, Rapid București, campioana la handbal din 2022. După această victorie, elevele lui Adi Vasile nu mai pot pierde matematic prima poziție în clasament, cu 3 etape înainte de finalul acestei ediții de campionat.

Pentru CSM Bucureşti este al şaselea titlu naţional din palmare, celelalte cinci fiind obținute în intervalul 2015 – 2018, respectiv în anul 2021. Clubul bucureștean mai deține cinci trofee Cupa României şi patru Supercupe. La nivel european CSM are trei medalii în Liga Campionilor – aur (2016), bronz (2017 şi 2018).

Cum a decurs meciul de la Brăila

În etapa de la Brăila, cu numărul 23, din Liga Florilor, jucătoarele din București s-au prezentat cu gândul la cele trei puncte puse în joc. Miza a fost tocmai obținerea titlului de campioană înainte de ultima etapă a acestui sezon. Echipa lui Adi Vasile a abordat duelul cu brăilencele de pe primul loc, după 21 de victorii și un egal, cu 64 de puncte.

La începutul meciului bucureștencele aveau 12 în fața Rapidului, echipă cu un joc în minus, dar care nu mai avea cum să detroneze CSM-ul, în cazul unei victorii la Brăila. De partea cealaltă, gazdele se aflau pe locul cinci, înainte meciului, cu 43 de puncte.

Meciul s-a desfășurat în favoarea jucătoarelor conduse, până în minutul 41, de Cristina Neagu în teren, deși a început într-o notă de echilibru. Cele două echipe au mers cap la cap până la 4 egal, moment în care CSM București a accelerat și a înscris de 3 ori consecutive. Tabela a devenit 7 – 4, iar ritmul s-a rupt. Brăilencele au mai reușit să se apropie o singură dată la un gol diferență, până la 7 – 6, după care bucureștencele s-au distanțat la 9 – 6.

După pauză CSM a început și mai bine, distanșându-se chiar și la șapte goluri, în patru rânduri. Nici eliminearea Cristinei Neagu, în minutul 41, așa cum arătam mai sus, nu a fost de ajutor pentru gazde care nu au mai reușit să revină. CSM s-a impus, la final, cu 29-24, păstrând diferența de cinci goluri avans de la pauză 15 – 10.

Source: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *