Cum ajunge naționala României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Paris! Șansa uriașă de care pot profita … – Fanatik.ro

Cum ajunge naționala României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Paris! Șansa uriașă de care pot profita …  Fanatik.ro

Головна » Cum ajunge naționala României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Paris! Șansa uriașă de care pot profita … – Fanatik.ro

Naționala României de handbal feminin s-a calificat la Campionatul Mondial după ce a distrus în dublă manșă Portugalia (35-20, 28-24). Obiectivul “tricolorelor” este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, iar turneul din finalul anului este ultimul tren spre JO.

Cum ajunge naționala României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Paris!

România este singura națiune care s-a calificat la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial. Turneul final va avea loc între 29 noiembrie și 17 decembrie în Danemarca, Suedia și Norvegia.

ADVERTISEMENT

Până acum sunt două echipe calificate la Jocurile Olimpice: Franța, din postura de gazdă și Norvegia, din postură de campioană europeană en-titre. Direct la Paris se va califica și campioana mondială din 2023.

Pentru România, cele mai mari șanse de a ajunge la Jocurile Olimpice sunt prin intermediul turneelor preolimpice. În luna martie vor fi organizate trei turnee a câte patru echipe fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă, obțin biletele de Paris.

ADVERTISEMENT

România, oportunitate uriaşă de calificare în turneul preolimpic!

Având în vedere că “tricolorele” au încheiat abia pe locul 12 la Euro, singura şansă de a ajunge în turneele preolimpice este printr-o clasare bună la Campionatul Mondial din acest an. Iar locurile 2-7 obţin automat tichetele pentru turneul preolimpic.

România ar putea profita de faptul că Franţa şi Norvegia, două favorite, sunt deja calificate la JO. În funcţie de alte conjuncturi favorabile, ţările care încheie în top 10 la Campionatul Mondial ar putea fi calificate în turneele preolimpice.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, România trebuie să aibă ca obiectiv calificarea în sferturile de finală de la Mondiale. Va fi foarte important şi traseul pe care vom cădea la tragerea la sorţi, ieşirea din grupele preliminare fiind o formalitate, în mod normal.

Dar, pentru a avea şanse la sferturi de finală, România trebuie să puncteze împotriva adversarilor mai bine cotaţi, ceea ce s-a întâmplat prea puţin la ultimele patru turnee finale pe care le-am încheiat în afara top 10: locul 12 la CM 2019, 12 la Euro 2020, 13 la CM 2021 şi 12 la Euro 2022.

ADVERTISEMENT

Cum se împart locurile în turneele preolimpice

Cele 12 locuri din turneele preolimpice se împart în:

  • 6 locuri de la Campionatul Mondial 2023 (poziţiile 2-7)
  • 2 locuri pentru Asia (poziţiile 2-3 continentale)
  • 2 locuri pentru Europa (poziţiile 2-3 de la Euro: Danemarca şi Muntenegru)
  • 1 loc pentru Africa (poziţia 2 continentală)
  • 1 loc pentru America (poziţia 2 continentală).

ADVERTISEMENT

În funcţie de rezultatele la turneele finale, pot avea loc modificări. Aşa s-a întâmplat şi la precedentul turneu preolimpic când România (locul 4 la Euro 2018) şi chiar Ungaria (locul 7 la Euro 2018) au prins un bilet.

România, în urna a doua pentru grupele preliminare de la Euro 2024!

Mult mai uşor va fi de ajuns la Euro 2024 pentru România. EHF a publicat urnele pentru grupele preliminare pentru turneul final european din finalul anului viitor. Va fi o ediţie la care vor participa în premieră 24 de echipe, astfel că, accesul ar trebui să fie facil.

Până acum avem patru echipe calificate: Austria, Ungaria, Elveţia (gazde) şi Norvegia (campioana en-titre). Celelalte 20 de locuri vor fi ocupate după preliminarii, acolo unde România va fi în urna a doua. La turneul final se califică primele două clasate din fiecare grupă şi cele mai bune patru locuri 3. Cum arată urnele:

  • Urna 1: Franţa, Danemarca, Germania, Olanda, Suedia, Spania, Muntenegru, Croaţia;
  • Urna 2: România, Slovenia, Serbia, Polonia, Cehia, Macedonia de Nord, Slovacia, Islanda;
  • Urna 3: Portugalia, Ucraina, Turcia, Italia, Insulele Feroe, Lituania, Grecia, Kosovo;
  • Urna 4: Israel, Finlanda, Luxemburg, Bosnia, Letonia, Azerbaidjan, Bulgaria.

Source: fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *