Cum reacționează marile bănci Raiffeisen Bank și BCR după ce Rareș Bogdan a îndemnat la boicotarea Austriei, astfel încât banii românilor să nu mai fie rulați prin bănci austriece – G4Media.ro

  1. Cum reacționează marile bănci Raiffeisen Bank și BCR după ce Rareș Bogdan a îndemnat la boicotarea Austriei, astfel încât banii românilor să nu mai fie rulați prin bănci austriece  G4Media.ro
  2. Reacția băncilor austriece la apelul lui Rareș Bogdan de boicotare a afacerilor din România  Digi24
  3. Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării  Observator
  4. Reacție a băncii austriece Raiffeisen după ce Viena a blocat aderarea României la Schengen: „Ne arătăm surprinși de această decizie”  HotNews.ro
  5. Clubul de fotbal Universitatea Craiova, decizie radicală după ce Austria a blocat intrarea României…  Antena 3 CNN
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Cum reacționează marile bănci Raiffeisen Bank și BCR după ce Rareș Bogdan a îndemnat la boicotarea Austriei, astfel încât banii românilor să nu mai fie rulați prin bănci austriece – G4Media.ro

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan le-a lansat un apel autorităților și românilor să boicoteze Austria prin intermediul băncilor austriece din România. „Companiile de stat să închidă conturile bancare la băncile austriece, românii să nu mai ruleze bani prin bănci austriece, să-i mute în bănci românești, franceze și germane”, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție la Antena 3. El a indicat că spre deosebire de Austria, celelalte două țări europene, Franța și Germania au militat ca România să fie acceptată în spațiul Schengen. 

Printre cele mai puternice bănci la noi în țară, Raiffeisen Bank a transmis că regretă decizia guvernanților Austriei, dar că nu poate comenta o decizie politică.

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinşi de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante pieţe din Europa Centrală şi de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană şi susţine creşterea economică sustenabilă prin intermediul unei pieţe comune bazată pe liberă circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a băncii.

Reprezentanţii băncii austriece au menţionat că Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanţează şi susţine economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piaţă.

BCR, altă bancă deţinută de austriecii de la Ersre, a fost pentru mulţi ani cea mai mare bancă din sistemul bancar românesc, după active – azi fiind pe locul al doilea, după Banca Transilvania, a comentat de asemenea decizia Austriei de a respinge accederea României în spațiul Schengen.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi din Consiliul JAI. Obiectivul nostru comun trebuie să fie acela de a găsi rapid o soluție viabilă”, a transmis șeful Erste Group.

Un alt operator economic major în România, controlat de austrieci, este OMV Petrom, care până în acest moment nu a emis o poziție cu privire la atitudinea liderilor Austriei de a bloca accesul României în spațiul Schengen.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *