Daea, către Ciucă: Am luat măsuri mai rapid ca pe linia frontului. Nu mă lăsați în luptă singur, sunt… – Digi24

  1. Daea, către Ciucă: Am luat măsuri mai rapid ca pe linia frontului. Nu mă lăsați în luptă singur, sunt…  Digi24
  2. VIDEO Ministrul Agriculturii, în şedinţa de guvern: „Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine” / Despre „mandolină” și „liniște sufletească”, tot cu Petre Daea  HotNews.ro
  3. VIDEO. Ministrul Petre Daea cere ajutor în ședința cu Ciucă: ”Nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sun  STIRILEPROTV.RO
  4. Petre Daea, în şedinţa de Guvern: Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine / Premierul Ciucă: Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur. Nici de-aci înainte, domnule ministru, nu vă lăsăm!  G4Media.ro
  5. Guvernul a aprobat alocarea a 20 de milioane de euro pentru fermierii afectați de cerealele din Ucraina  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Daea, către Ciucă: Am luat măsuri mai rapid ca pe linia frontului. Nu mă lăsați în luptă singur, sunt… – Digi24

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat în ședința de Guvern măsurile rapide „mai rapide decât pe front” pe care le-a luat pentru a proteja fermierii români și le-a cerut premierului și celorlalți miniștri să îl sprijine în continuare în această perioadă de „disconfort”: „Să nu mă lăsați în luptă singur. Sunt multe puști pe mine.” 

„Mulțumesc colegilor care au avut preocupare în contextul momentului greu prin care trece agricultura României. Acum trece, zic cu bine, prin criza războiului, unde zângănitul armelor a produs dezordine planetară.

Toate actele normative pe care le-am stabilit sunt realizate, amendamentele sunt realizate, așteaptă votul din Parlament.

Am pus în mișcare toate mecanismele pentru scoaterea din disconfortul financiar creat de impactul importurilor de cereale din Ucraina. Am deschis dialogul cu CE, nu trebuie să te joci.

Apar pusee de interes legitim, dar nu am căzut în zona populistă.

Ni s-au ridicat fermierii în cap după măsura luată de Polonia. De aici și disconfortul pe care l-am avut ca ministru.

Agricultura din România beneficiază anual de sprijin financiar prin care se asigură plăți directe către fermieri de 2,9 miliarde de euro, iar aproximativ un miliard sunt bani europeni care merg în investițiile din agricultura românească. E o situație în care oamenii să știe că toate aceste măsuri trebuie coordonate si avute în vedere pe măsura sprijinului reciproc și a eforturilor comune pentru proteja fermierii noștri și pentru ajutorul pe care trebuie să în acordăm Ucrainei în acest moment. Din 2,9 miliarde de euro, 75% vin din UE. (…)

Azi, venim cu HG – când a venit aprobare în Jurnalul Oficial ca României să i se acorde acea sumă pe care o știm, Guvernul a pus imediat soluția, în Jurnalul Ofoiial a apărut la 10.29, iar la 14.19 minute a apărut actul normativ era deja pe site-ul ministerului în transparență. Viteza trebuie reținută, efortul apreciat.

Guvernul și Ministerul Agriculturii e tot timpul lângă fermieri.

Nu întârziem un minut, nici pe linia de front nu se acționează așa.

Suntem în perioadă de negociere se așteaptă să vină consensul privind lista produselor care vor fi puse în dispozitivul juridic pentru a putea fi obstrucționate la import. Comisia venit cu 4, noi am pus alături făina de porumb și de grâu. Lista s-a extins la 10 produse pe care Comisie le procesează.

România avut o poziție sănătoasă pentru țară și pentru fermieri.

Azi, la Ministerul Agriculturii, patru ministere cu răspundere lucrează la un mecanism tehnic pentru securizarea transporturilor. Ne așteptăm la o situație – când porțile de intrare la patru state au fost închise, mă aștept ca acest import de cereale să se îndrepte spre România. Să facem verificarea tehnică, calitativă, direct la vamă și să monitorizăm transporturile pe teritoriul României care au alte destinații.

Se lucrează la un mecanism tehnic care îmi doresc să fie gata azi.

Vă cer sprijin, stimați colegi să nu mă lăsați în luptă singur. Sunt multe puști pe mine. (…)„, a spus Daea.

„Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur. Nici de-aci înainte, domnule ministru, nu o să fiţi singur. Nu vă lăsăm”, a răspuns premierul Ciucă.

Ciucă i-a amintit că trebuie înființat un grup de lucru la minister fermieri -procesatori pentru o strategie privind îmbunătățirea procesului de producție pentru producători și fermieri.

Ciucă: Aș vrea să o avem cât mai curând.

Daea: Fac grupul de lucru ca să lucreze. Dacă eu îl fac și el stă și cântă la mandolină… nu am avut timpul necesar și liniște sufletească. Când în Parlament pe moțiune, când în partea cealaltă, când la tv.

Ciucă: Să prezentați mâine componența lui.

Daea: Vă asigur de acest lucru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *