De ce a plecat antrenorul Adi Chiruț de la echipa de handbal feminin Gloria Buzău?… – Prosport

De ce a plecat antrenorul Adi Chiruț de la echipa de handbal feminin Gloria Buzău?…  Prosport

Головна » De ce a plecat antrenorul Adi Chiruț de la echipa de handbal feminin Gloria Buzău?… – Prosport

Adrian Chiruț (39 ani) s-a despărțit de echipa feminină de handbal SCM Gloria Buzău, după zece luni petrecute pe banca tehnică.

Tehnicianul a venit în luna februarie a acestui an, iar bilanțul Gloriei cu el pe bancă este de 20 de victorii și 10 înfrângeri.

După un start excelent de sezon, cu nouă victorii din tot atâtea partide, Buzăul a cumulat două înfrângeri consecutive, 26-31 acasă cu Bistrița și 20-25 în deplasare la Brăila.

De ce a plecat Adi Chiruț de la echipa de handbal feminin Gloria Buzău în condițiile în care formația sa este peste campioana Rapid în clasament? | SPECIAL

Echipa a suferit și după accidentările lui Harabagiu, Batinovic, Subțirică și Ilie. Blazevic si Iuganu s-au accidentat în jocul de la Brăila, dar vor reveni rapid pe teren.

După 11 etape, echipa este pe locul 2 în clasament, cu 27 de puncte, la patru lungimi în spatele liderului CSM București.

Ca mereu în ultimii ani, Gloria a părăsit rapid cupele europene. În turul 2 al EHF European League, echipa lui Adi Chiruț a fost eliminată pe teren de Malaga (Spania), 32-31 acasă și 24-30 în deplasare.

Echipa din Buzău a contestat însă la retur că ibericele au folosit o jucătoare care nu era trecută pe foaia de joc, a avut câștig de cauză la comisiile EHF și astfel a mers în turul 3.

Nu a reușit însă să profite de șansa ivită și să ajungă în grupe, fiind eliminată de Mosonmagyarovari (Ungaria), după o dublă manșă foarte echilibrată. Gloria a pierdut în deplasare cu 26-29 și a câștigat acasă cu 25-23.

Adrian Chiruț: ”Am vrut să plec și în vară!”

Tehnicianul Adi Chiruț spune că și în vară a fost la un pas de a se despărți de Gloria.

”Chiar din vară nu eram sigur dacă rămân, a fost un moment când am vrut să plec dar m-am decis și am vrut să demonstrez că pot face ceva. În mare parte mi-a reușit, afară de meciurile pentru grupele EHF European League.

Fetele au dat totul, am schimbat și eu o idee și a mers bine o perioadă lungă, însă eram conștienți că era greu de păstrat locul 1, fără să jucăm cu echipele puternice, cu bugete mari și pretenții.”

Tehnicianul crede că momentul psihologic a fost ratarea accederii în grupele EHF European League.

”Am avut mai multe clauze în contract, printre care și cea în legătură cu cupele europene, unde obiectivul era accederea în grupe.

Mi-a plăcut să lucrez cu fetele, am format un grup, dar totul s-a dus în jos după ratarea grupelor EHF

S-a instalat o neliniște, am pierdut două jocuri, deja se știa în echipă că încetează contractul meu și când dispare liniștea din grup, nu mai este aceeași concentrare și nu se mai poate da maxim”.

După eșecul de la Brăila, Adi Chiruț a avut câteva cereri referitoare la lot și strategie, idei cu care șefii clubului nu au fost de acord. Astfel s-a ajuns la despărțirea dintre antrenor și echipa situată pe locul 2 în Liga Florilor.

”Am discutat cu conducerea clubului după meciul de la Brăila, pe data de 29 decembrie, am cerut anumite lucruri pentru a avea liniște și a putea face performanță, dar nu am fost pe aceeași direcție și ne-am strâns mâna.

Eu sunt bucuros că am dus contractul până la capăt, oamenii de la Buzău s-au ținut de promisiuni și au fost extraordinari, dar nu mai puteam continua fără să fie îndeplinite anumite condiții pe care mi le-am dorit

Nu a fost vorba de bani, ci de strategie de viitor și de lot. Sper ca Gloria să termine campionatul cât mai sus, fetele merită să fie sus în clasament”.

Radu Bogdan și Alina Iordache se ocupă de echipă

Directorul clubului buzoian, Ion Cazan, spune că are discuții cu mai mulți antrenori, o decizie urmând a fi luată în primele zile din anul viitor.

”Antrenorul Adi Chiruț avea o clauză în contract care prevedea că se finalizează pe data de 31 decembrie, dacă nu ne calificam în grupele EHF. În campionat suntem pe locul 2 și sunt rezultate destul de bune. Conducerea a mai avut o discuție cu el și asta a fost decizia definitivă.

Deocamdată de echipă se ocupă șeful secției de handbal, Radu Bogdan și antrenorul cu portarii, Alina Iordache. Discuții sunt cu mai mulți antrenori, nu pot să vă confirm un nume, până nu se va decide cu cine vom colabora” a sus directorul Ion Cazan.

Conducerea clubului i-a propus lui Chiruț să continue până în vară, dar tehnicianul a refuzat această soluție de compromis. Noul antrenor va debuta pe 15 ianuarie 2023, când Buzăul joacă acasă cu Dacia Mioveni.

Activează din anul 1999 în presa sportivă și de peste 20 de ani este corespondentul ProSport din județul Vâlcea. A acumulat experiență după ce a scris rubricile sportive la Viața Vâlcii, Ediție Specială de Oltenia și Impact Real. citește mai mult

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *