Dinamo a revenit senzațional în fața sperietoarei Veszprem, deși era condusă cu 3 goluri la pauză! – Gazeta Sporturilor

Dinamo a revenit senzațional în fața sperietoarei Veszprem, deși era condusă cu 3 goluri la pauză!  Gazeta Sporturilor

Головна » Dinamo a revenit senzațional în fața sperietoarei Veszprem, deși era condusă cu 3 goluri la pauză! – Gazeta Sporturilor

Dinamo și Veszprem au încheiat la egalitate, scor 31-31, un meci dramatic din grupa A a Ligii Campionilor. Conduși la pauză cu 13-16, „dulăii” lui Xavi Pascual au făcut o repriză secundă de excepție în fața forței din Ungaria, reușind să obțină un punct, deși campioana României n-a fost departe nici de victorie. A fost ultimul meci european al roș-albilor din 2022.

Dinamo și Veszprem au încheiat 31-31 meciul de final din acest an pentru alb-roșii în Liga Campionilor, portarul Khalifa Ghedbane salvând o minge la ultima fază . 

Campioana României e sigură de accederea în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, după ce ieri a fost egala lui Veszprem, 31-31, una dintre favoritele acestei grupe, și a acumulat unsprezece puncte după zece etape disputate.

Partida din Sala Polivalentă a fost una intensă cu răsturnări de scor și schimbări de tactică pe un fundal sonor asigurat de intensa galerie a echipei din Ștefan cel Mare. După aproape 20 de minute de echilibru, echipa lui Momir Ilici a reușit să se desprindă și a intrat la vestiare în avantaj, 16-13.

Dinamo a revenit senzațional în fața sperietoarei Veszprem

După pauză, Dinamo a ieșit cu un alt suflu, a început să joace 7 contra 6 și, prin golurile lui Akimenko și Gurbindo, a egalat la 16. A făcut 18-16, Veszprem reușind să înscrie primul gol abia în minutul șapte grație aruncării lui Elderaa.

Dansul echilibrului s-a păstrat, nicio echipă nereușind să se desprindă la mai mult de două goluri. În ultima secundă a meciului, când scorul era 31-31, portarul Khalifa Ghedbane a apărat o aruncare de la distanță a lui Nenadici, declanșând fiesta în rândul dinamoviștilor. 

Khalifa Ghedbane, eroul lui Dinamo: „Sunt fericit că am apărat acea minge”

„Ne-am așteptat să fie o partidă dificilă și chiar a fost. Veszprem e o echipă mare, ne-am pregătit pentru ea, ne doream două puncte. Nu am început bine meciul, dar în a doua repriză am jucat bine. Cred că a fost bine că am jucat 7 contra 6, asta ne-a adus înapoi în meci. Important este că nu am pierdut acest meci și în mod normal ne-am asigurat prezența în faza eliminatorie. 

Sperăm ca la anul să mai adunăm puncte. La ultima fază a fost multă presiune pe mine, am fost 40 de minute pe bancă, dar sunt fericit că am apărat acea minge”, a spus eroul lui Dinamo. 

Meciurile din Liga Campionilor se reiau în februarie, iar campioana României mai are patru meciuri de jucat în Grupa A.

Dinamo 31: Akimenko 7, Ali Zein 6, Kukici 5, Shebib 4, Ghionea 3, Gurbindo 3, Kuduz 2, Kasparek 1
Antrenor: Xavi Pascual

Veszprem 31: Nenadici 7, Vailpau 7, Elisson 4, Elderaa 4, Nilsson 3, Strlek 3, Lauge 2, Ligetvari 1, Mahe 1
Antrenor: Momir Ilic

Am jucat cu o echipă mai bună decât noi, prima repriză nu am jucat deloc bine în atac, am avut probleme cu replierea pentru că atacul nu a fost bun. În a doua repriză am fîăcut un efort incredibil și sunt fericit pentru acest punct și l-am meritat. Sutem o echipă puternică.

– Xavi Pascual, antrenor Dinamo

A fost greu să jucăm la ei acasă, cu arena plină. Aici ne-au ajutat pe noi fanii, de aceea nu putem spune că acest egal e ca o victorie pentru că fanii noștri meritau și ei două puncte.

– Khalifa Ghedbane, Dinamo

Dinamo a revenit senzațional în fața sperietoarei Veszprem, deși era condusă cu 3 goluri la pauză! Clasamentul în grupa de Ligă

FINAL Dinamo – Veszprem 31-31

 • FINAL în „Polivalentă”: Dinamo și Veszprem termină la egalitate, 31-31, un meci interzis cardiacilor!
 • min.58: Ce final de meci! Cu om în plus, dinamoviștii ratează o șansă rarisimă de a se desprinde. 30-30, cu două minute înainte de final.
 • min.50: GOOOOL Dinamo! Campioana României egalează la 26, după o pătrundere de excepție. Mai sunt 10 minute, tensiunea e greu de suportat în „Polivalentă”.
 • min.44: Ritm amețitor în „Polivalentă”, se înscrie aproape la fiecare atac. Formația maghiară păstrează avantajul de un gol, moment în care Xavi Pascual cere un time-out. 23-24.
 • min.41: Încă o răsturnare amețitoare de scor. Conduși cu două goluri, maghiarii măresc turațiile, îngenunchează apărarea dinamovistă grație unei serii de atacuri în rafală și revin în avantaj. 20-21.
 • min.39: Dinamoviștii ratează câteva atacuri promițătoare, mahiarii reduc din diferență și se apropie la un singur gol. 19-18.
 • min.34: Revenire de senzație a dinamoviștilor, care înscriu la foc automat după pauză și trec la conducere, după ce au fost conduși cu 12-16. Dinamo are un avantaj de un gol, iar „Polivalenta” explodează de-a dreptul!
 • min.32: S-a reluat meciul, start de senzație al trupei lui Xavi Pascual, care înscrie de trei ori la rând și egalează la 16.
 • min.30: Pauză în Polivalentă, Dinamo e condusă la trei goluri, 13-16. 
 • min.24: Încet, încet, magharii încep să se desprindă: au un avantaj de trei goluri și lasă impresia că au pus stăpânirea pe joc, în timp ce Dinamo nu mai dă dovadă de aceeași capacitate de reacție. 10-13.
 • min.18: Dinamo și Veszprem merg în continuare cap la cap, echilibrul persistă în „Polivalentă”. 8-8.
 • min.14: Dinamoviștii trec la conducere după un contraatac de manual al trupei lui Xavi Pascual. 7-6.
 • min.8: „Dulăii” sunt obligați de tabelă să vină mereu din urmă, dar nu pierd contactul cu Veszprem. Egalitate la 5, după opt minute.
 • Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, se află în tribune, de unde asistă la confruntarea dintre fostele echipe ale fiului său. De altfel, partida s-a întrerupt preț de câteva momente în minutul 8, pentru un scurt moment de reculegere.
 • min.3 : Început mai bun de meci al maghiarilor, care fructifică cele două atacuri de care au beneficiat, instalându-se la conducere. 1-2
 • min.1: Start în confruntarea din Sala Polivalentă.
 • Aproximativ 3.500 de spectatori au fost prezenți la Dinamo – Veszprem. Legendele dinamoviste Ionel Dănciulescu și Marius Niculae au fost la rândul lor în sală, a transmis Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei. 

VIDEO Momentul de reculegere în cinstea lui „Păsărilă” Marian Cozma

FOTO / Dinamo – Veszprem, prin vizorul fotoreporterului GSP Raed Krishan

Dinamo - Veszprem / foto: Raed Krishan

Meciurile pe care le mai are de disputat Dinamo în Grupa A

 • Etapa 11: 8 februarie 2023 FC Porto-Dinamo
 • Etapa 12: 15 februarie 2023 PSG-Dinamo
 • Etapa 13: 22 februarie 2023 Dinamo-GOG
 • Etapa 14: 1 martie 2023 Magdeburg-Dinamo

Citește și:

CSM București – Vipers Kristiansand va rivaliza cu finala Mondialului » Explicații pentru ora aleasă

„Rapid este surpriza Europei” » Interviu cu șeful clubului din Giulești, după victoria de senzație cu Gyor

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *