Fanele Iranului, răvășitoare la meciul cu SUA, de la Campionatul Mondial de fotbal – Gazeta Sporturilor

  1. Fanele Iranului, răvășitoare la meciul cu SUA, de la Campionatul Mondial de fotbal  Gazeta Sporturilor
  2. Imagini aparte de la Mondial » Fanii musulmani au pus fotbalul pe pauză. Ce făceau în timpul meciului  Gazeta Sporturilor
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Fanele Iranului, răvășitoare la meciul cu SUA, de la Campionatul Mondial de fotbal – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat marti, 29 noiembrie 2022 23:30 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 23:55

  • Anglia va juca în optimile de finală împotriva Senegalului. Meciul e programat pe 4 decembrie, de la ora 21:00, pe arena „Al Bayt”
  • SUA va juca în „optimi” împotriva Olandei, pe 3 decembrie, de la ora 18:00. Meciul e programat pe „Khalifa International”
  • Anterior, și-au mai asigurat calificarea în „optimi” FranțaBrazilia și Portugalia

Spre deosebire de primul meci, 2-6 contra Angliei, jucătorii iranieni au ales să cânte imnul, amenințat de autoritățile de la Teheran. Suporterii lor au făcut legea în tribune, mai numeroși și mai gălăgioși.

Fanele Iranului, cadre spectaculoase la Campionatul Mondial

Producătorul transmisiunii a mutat des atenția asupra susținătoarelor Iranului. Și fotografii prezenți la meci au remarcat frumusețea izbitoare a femeilor îmbrăcate în alb, roșu și verde. 

La meciul dintre SUA și Iran, de pe arena „Ahmad bin Ali”, au asistat 44.297 de spectatori, numărul oficial anunțat de organizatori.

Interzise pe stadion până în 2019

În Iran, femeile n-au avut acces pe stadion până în 2019, când a fost ridicată o interdicție a clericilor musulmani care data de 40 de ani!

Argumentul acestui abuz a sunat așa: femeile trebuie protejate de atmosfera încărcată de prea multă masculinitate de pe stadioanele de fotbal. 

La momentul respectiv, inclusiv FIFA ceruse statului de la Teheran să permită accesul femeilor în arenă, mai ales după un incident în care o tânără și-a pierdut viața dându-și foc de teamă că va ajunge la pușcărie după ce s-a deghizat în bărbat pentru a putea intra în stadion.

VIDEO. Festivitate spectaculoasă înainte de Iran – SUA, de la Campionatul Mondial

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Istvan Kovacs bifează a 7-a delegare la CM 2022. Unde îl trimite FIFA după Arabia – Mexic + Premieră la centru în istoria turneului final

VIDEO + FOTO Prima grupă limpezită: Senegal se califică în „optimi” pentru a doua oară în istorie » Jurnaliștii GSP i-au filmat pe africani executând dansul bucuriei

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *