FIFA vrea să schimbe regulamentul pentru Campionatul Mondial din 2022! Penalty-uri în faza grupelor – Gazeta Sporturilor

FIFA vrea să schimbe regulamentul pentru Campionatul Mondial din 2022! Penalty-uri în faza grupelor  Gazeta Sporturilor

Головна » FIFA vrea să schimbe regulamentul pentru Campionatul Mondial din 2022! Penalty-uri în faza grupelor – Gazeta Sporturilor

Articol de Aurelian Botezatu – Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, 17:37 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 18:48

FIFA ia în calcul ca la următorul Campionat Mondial, cu 48 de echipe, să introducă serii de penalty-uri la meciurile din grupe încheiate remiză. Câștigătoarele vor primi puncte bonus ce vor conta la deciderea calificatelor.

Actualul Mondial e în plină desfășurare, dar FIFA lucrează deja la următorul. Unul care se va disputa în trei state, Canada, SUA și Mexic, cu 48 de echipe la start. 

Qatar, alegerea perfectă pentru fotbal și spectatori editorial Qatar, alegerea perfectă pentru fotbal și spectatori

Schimbarea de regulament propusă pentru Campionatul Mondial din 2026

În varianta cea mai probabilă a fazei grupelor, 16 de câte 3 echipe, în „16-imi” se vor califica cele mai bune două. Iar potrivit tabloidului Daily Mail, forul mondial intenționează să introducă serii de penalty-uri în acest stagiu.

Cine câștigă de la punctul cu var ar urma să primească puncte bonus, dacă meciul în care este implicat se încheie la egalitate. Aceste bonusuri vor conta la deciderea calificatelor, atunci când apar situații în care echipele au același număr de puncte și același golaveraj. Ideea proiectului îi aparține fostului director FIFA pentru dezvoltare tehnică, Marco van Basten.

Fostul internațional olandez, campion european în 1988, a și expus-o cu ceva timp în urmă, într-un interviu acordat revistei germane Sport Bild: „Seriile de departajare ar putea fi într-adevăr o opțiune pentru turneele cu grupe de trei în care joci împotriva a doi adversari. Pot deveni foarte «strânse»”. 

VIDEO. Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri

CORESPONDENȚĂ GSP DIN DOHA Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?” +„Pe soacră-mea a luat-o ambulanța aici”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *