FR de Handbal „fură” handbaliști de la Dinamo! Valentin Ghionea se reprofilează: „Cunoaşte foarte bine… – Prosport

FR de Handbal „fură” handbaliști de la Dinamo! Valentin Ghionea se reprofilează: „Cunoaşte foarte bine…  Prosport

Головна » FR de Handbal „fură” handbaliști de la Dinamo! Valentin Ghionea se reprofilează: „Cunoaşte foarte bine… – Prosport

Valentin Ghionea (38 de ani), care încă activează la formaţia CS Dinamo Bucureşti, a fost numit în funcţia de coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret ale României, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Federaţiei Română de Handbal, Constantin Din.

FR de Handbal „fură” handbaliști de la Dinamo! Valentin Ghionea se reprofilează: „Cunoaşte foarte bine modelul introdus de Xavi Pascual” | SPECIAL

Încă legitimat la Dinamo, extrema a declarat la rândul său că pregăteşte un proiect pentru ca echipele naţionale ale României să progreseze cât mai repede.

„Mulţumesc conducerii federaţiei pentru această ofertă, e un semn al aprecierii pentru toată cariera mea şi pentru ce am făcut eu pentru handbalul românesc. Eu sper să reuşim să ducem la cale un proiect pe care îl pregătim pentru a putea progresa cu echipele naţionale.

Dorim să facem asta cât mai repede pentru că suntem presaţi de timp, de rezultate. Eu cred că dacă vom munci aşa cum trebuie şi vom pune la punct unele lucruri vom progresa foarte repede”, a spus jucătorul formaţiei Dinamo.

Dincolo de faptul că este un nume de top al handbalului românesc dar și european, Valentin Ghionea, căpitanul celor de la Dinamo București, este foarte preocupat și de descoperirea și formarea viitorilor handbaliști ai țării.

Va fi practic liantul dintre prima reprezentativă şi celelalte echipe naţionale, spune Din

„Valentin Ghionea este încă jucător activ la Dinamo, echipă cu care are şanse mari să se califice în fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Dar când îşi va încheia contractul cu Dinamo ne va da o mână de ajutor să ne atingem obiectivele la nivel de echipe naţionale. Eu am foarte mare încredere în Vali Ghionea şi cred că vom face lucruri bune împreună.

El cunoaşte foarte bine handbalul mondial şi european, cunoaşte foarte bine modelul introdus de Xavi Pascual la Dinamo şi în cadrul echipei naţionale. Vali Ghionea va fi practic liantul dintre prima reprezentativă şi celelalte echipe naţionale.

El vine să ne ajute datorită pasiunii şi dragostei pe care o are faţă de handbal. Ca funcţie va fi încadrat ca un coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret la masculin şi poate ulterior şi la feminin

Pentru început va fi doar pe partea masculină a loturilor naţionale, unde deja a început să transmită din cunoştinţele lui. A urmărit şi evaluat loturile naţionale de juniori şi tineret la câteva acţiuni şi împreună am tras concluzia că putem face lucruri bune pentru handbal”, a spus Din.

Noua ediție de școală de vară în familia Ghionea

Prin intermediul școlii de handbal patronată de către el și de soția lui, Renatta, căpitanul” alb-roșilor” va organiza în luna iunie a acestui an o nouă ediție a școlii de vară care va fi destinată copiilor între 10-18 ani.

Cursurile care se vor întinde pe perioada unei săptămâni vor avea loc la Cheile Grădiștei. Această ediție va fi exclusiv dedicată băieților.

„Practic este a șaptea ediție a acestei școli de vară. De astă dată ea va fi dedicată doar băieților. Ca în fiecare an vom avea lectori atât din țară cât și din străinătate. Deocamdată este încă devreme să dau numele lor, dar, vă pot spune că vor fi nume cunoscute”, a precizat Valentin Ghionea.

Vrea o academie după modelul celei create de Gheorghe Hagi

După ce se va retrage din activitatea de sportiv de performanță, Vali Ghionea intenționează să dezvolte tot mai mult această latură dedicată copiilor.

„Visul meu este să fac în handbal o academie după modelul celei făcute de Gheorghe Hagi, în fotbal. Ceea e a făcut Hagi la Constanța este absolut fantastic. Către asta tind și eu”, a mai spus Ghionea.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *