Frigul, un alt inamic feroce al Ucrainei. Zelenski, apel disperat: „Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă” – STIRILEPROTV.RO

  1. Frigul, un alt inamic feroce al Ucrainei. Zelenski, apel disperat: „Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă”  STIRILEPROTV.RO
  2. Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Ucrainei / Sirenele de raid aerian răsună în mare parte a țării  HotNews.ro
  3. LIVE Ziua 285 de război: Volodimir Zelenski: Iarna nu trebuie privită ca un test, ci ca 90 de zile care ne aduc mai aproape de victorie/ Rusia are încă rachete şi un avantaj în artilerie, dar noi luptăm pentru libertate, iar acest lucru măreşte orice forţă  G4Media.ro
  4. Volodimir Zelenski: Iarna va fi grea, dar nu trebuie văzută ca un test, ci ca o perioadă care ne…  Libertatea
  5. VIDEO Zelenski: Iarna nu trebuie privită ca un test, ci ca 90 de zile care ne aduc mai aproape de victorie  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Frigul, un alt inamic feroce al Ucrainei. Zelenski, apel disperat: „Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă” – STIRILEPROTV.RO

Săptămâna s-a încheiat în Ucraina cu atacuri în sudul și în estul țării. Iar luptele devin tot mai grele, din cauza frigului.

„Pentru a trece peste această iarnă trebuie să ne ajutăm unii pe alţii mai mult ca niciodată”, a spus președintele Zelenski, în mesajul său de azi-noapte.

Pe de altă parte, sprijinul rușilor pentru așa-zisa „operațiune militară” a scăzut semnificativ. Cel puțin asta ar arăta un studiu realizat de serviciul de informații de la Moscova, menționat în presa occidentală.

Orașul Bahmut a devenit principala țintă a armatei ruse

Orașul Bahmut din regiunea Donețk a devenit ținta principală pentru trupele Kremlinului, a spus purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene pentru Frontul de Est.

În ultimele ore, forțele rusești au atacat poziții din estul și din sudul Ucrainei.

Citește și

Oleksandr Shtupun, purtător de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei: „Rachetele au lovit infrastructura civilă din localitatea Șevcenkove, în regiunea Harkov, și alte ținte din Kramatorsk, în regiunea Donețk”.

Forțele aeriene ucrainene au publicat o înregistrare video cu una dintre riposte. Susțin că au doborât un elicopter Kamov-52.

Potrivit unui raport al Ministerului britanic al Apărării, publicat în octombrie, Rusia a pierdut peste 25% din totalul flotei sale operaționale de elicoptere Ka-52, folosite pentru recunoaștere și atac.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Inamicul speră foarte mult să folosească iarna împotriva noastră, să facă din frigul şi din greutăţile acestui anotimp parte din teroarea sa. Noi trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, oricât de greu va fi. Şi vom rezista”.

Orașul Herson are din nou apă și electricitate

O veste bună vine din Herson. Alimentarea cu energie electrică și apă – grav afectată de bombardamentele rusești – a fost în mare parte restabilită în orașul din sudul Ucrainei. Acum, serviciile funcționează la o capacitate de 85%, spre deosebire de săptămâna trecută, când era la o pătrime.

În schimb, începând de luni, penele de curent controlate revin la Kiev și în alte trei regiuni: Dnipropetrovsk, Odesa și Donețk.

Într-o întâlnire cu ministrul rus al Apărării, președintele statului Belarus, Alexandr Lukașenko, a reluat ideea că Moscova și Minskul sunt gata de negocieri, dar ucrainenii nu vor să audă de așa ceva.

Alexandr Lukaşenko, președintele Belarusului: „Toată lumea e oricum suficient de speriată, dar dacă ucrainenii vor să trăiască în pace cu noi – și, din ceea ce văd, și cei de peste ocean vor asta – Rusia și Belarus sunt pregătite pentru negocieri”.

Pe de altă parte, consiliera președintelui american pe probleme de politică externă spune că stă în puterea Kremlinului să încheie conflictul.

Victoria Nuland, subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice: „Așa cum foarte bine știe președintele Putin, acest război s-ar putea încheia astăzi, dacă ar alege să îl oprească și să își retragă trupele. Apoi pot începe negocierile”.

În schimb, propagandiștii Kremlinului revin la discursurile mistice, dar nu reușesc să se pună de acord dacă președitele țării vecine este Antichristul însuși sau doar un demon.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *