Gică Popescu, amintire fabuloasă cu Gică Hagi la Cupa Mondială! „Vezi să nu pierdem meciul,… – Prosport

Gică Popescu, amintire fabuloasă cu Gică Hagi la Cupa Mondială! „Vezi să nu pierdem meciul,…  Prosport

Головна » Gică Popescu, amintire fabuloasă cu Gică Hagi la Cupa Mondială! „Vezi să nu pierdem meciul,… – Prosport

În debutul CM FIFA Qatar 2022, Irina Păcurariu continuă seria interviurilor de elită la „Rețeaua de idoli”. Luni, 21 noiembrie, de la ora 20:00 la TVR 2 este invitat un campion al fotbalului: Gică Popescu.

Gică Popescu a participat cu echipa națională a României la trei turnee finale ale Cupei Mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 și 2000).

De-a lungul carierei, a jucat la CS Universitatea Craiova, Dinamo, Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2000) și SV Hannover 96, câștigând 13 trofee.

Gică Popescu, amintire fabuloasă cu Gică Hagi la Cupa Mondială! „Vezi să nu pierdem meciul, pentru că ai câştigat tu la rummy”. Motivul pentru care nu va mai candida niciodată la șefia FRF | SPECIAL

Gică Popescu a fost căpitanul celor de la FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Cupelor. Interviul acordat „Reţelei de Idoli” pune sub lupă viața și cariera unui fotbalist de succes.

Luni, 21 noiembrie, de la ora 20:00, de la Gică Popescu vom afla despre familie, fani dar și care sunt amintirile frumoase ale copilăriei sale.

„Baciul” a început prin a povesti despre Mondialul din 1994: „Jocurile de rummy. Seara, înaintea meciurilor, jucam eu, Dan Petrescu, Hagi şi Ilie Dumitrescu, cred că şi Dorinel Munteanu, care era rezerva unuia dintre noi patru. De fiecare dată pierdea Hagi. Nu câştiga niciun joc, se enerva şi a doua zi câştigam meciul de fotbal. O singură dată a câştigat Hagi, înaintea meciului cu Suedia.

Am zis: «Vezi să nu pierdem mâine meciul, pentru că ai câştigat tu la rummy!». Atunci am pierdut cu Suedia şi am părăsit Mondialul. Sigur, nu am părăsit Mondialul pentru că a câştigat Gică la rummy, dar mi-am amintit de asta. Avem multe experienţe şi multe trăiri senzaţionale împreună. Îmi aduc aminte şi de momentul când am plecat spre stadion înaintea meciului cu Argentina, când mi-a ieşit în faţă o maşină cu trei de 7 în număr. Mi-am zis că e semn bun, noroc”.

  • Întâlnirea cu Irina Păcurariu a avut loc la Muzeul Fotbalului din Bucureşti, chiar în debutul CM FIFA Qatar 2022.

Îmi aduc aminte din perioada copilăriei că mergeam cu tata la Craiova şi stăteam ore întregi la policlinica sportivă ca să văd un jucător al Craiovei trecând pe acolo. Şi când treceau Lungu sau Cămătaru, mă ridicam de pe bancă şi mergeam pe lângă ei ca să le simt parfumul, să le aud vocea. Au fost printre momentele cele mai fericite ale copilăriei mele – Gică Popescu

„De câţiva ani publicul din România stă la televizor”

Gică Popescu, previziune sumbră despre prima reprezentativă a României: „De câţiva ani publicul din România stă la televizor…Şi înainte să fie atipic (n.red. -Mondialul), noi tot la televizor stăteam. Când Petrescu a spus că, după ce o să ne lăsăm noi de fotbal, vor trece 20 de ani până când o să mai punem piciorul la Mondial, se pare că a fost optimist. Au trecut deja 24 de ani, anul 1998 a fost ultimul. De ce? Pentru că n-am încercat vreodată să punem ceva în locul generaţiei noastre. A fost generaţia Chivu, Mutu, Contra, Lobonţ, apoi nu s-a mai făcut absolut nimic. E normal, când nu faci nimic, să culegi nimic”.

După retragerea din fotbal, Gică Popescu și-a deschis propria școală de fotbal şi a candidat de două ori pentru președinția Federației Române de Fotbal: „Am încercat de două ori, nu s-a putut. Trebuie să mă ocup şi de-ale mele, să-mi văd de viaţa mea. În ambiţiile viitoare nu-şi mai are loc această perspectivă, să vin să conduc fotbalul românesc. Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci când simţi, când crezi că poţi să aduci o plus valoare, să ai motivaţie. Pentru a lua fotbalul de unde este acum şi să încerci să-l aduci sus îţi trebuie în primul rând o super motivaţie, o super energie. Eu nu mai vreau să fac lucrul acesta”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *