Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Fără pași greșiți – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane! – Deşteptarea

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Fără pași greșiți – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane!  Deşteptarea

Головна » Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Fără pași greșiți – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane! – Deşteptarea

Sâmbătă, de la ora 18.00, CSM Bacău primește vizita Buzăului, într-un joc cu o mare încărcătură

Cu trei etape înainte de finalul Ligii Zimbrilor a dat deja o parte din verdicte. Se cunoaște campioana, Dinamo, așa cum se știu și echipele retrogradate direct: CSM Oradea și CSM Odorheiul-Secuiesc.

Luptă strânsă, în schimb, pentru evitarea locurilor 11 și 12, care duc la „barajul” de retrogradare/ promovare și care implică nu mai puțin de cinci formații: CSM Bacău, HC Buzău 2012, CSU din Suceava, Politehnica Timișoara și CSM Vaslui. Runda a 24-a, programată în acest weekend se anunță una esențială din acest punct de vedere. Și asta pentru că pune pe tapet două confruntări directe: CSM Bacău- HC Buzău 2012 și CSM Vaslui- Politehnica Timișoara.

Deși aflați pe locul 8, „CSMeii” băcăuani nu au motive de relaxare. Vin după patru înfrângeri la rând, iar situația din clasament îi presează deoarece sunt cu doar un punct deasupra Buzăului, cu două față de Suceava și trei de cuplul CSM Vaslui- Politehnica Timișoara. Prin urmare, nu au voie să facă pași greșiți și în confruntarea cu Buzăul pregătit de Gabriel Armanu. Valoarea lotului, evoluția relativ bună din ultimul joc, cel pierdut la Turda, sâmbăta trecută și avantajul terenului și al publicului propriu sunt însă tot atâtea argumente solide pro-CSM Bacău.

În plus, echipa antrenată de Sandu Iacob ar trebui să profite și de avantajul moral al victoriei directe, din tur, de la Buzău, dar și de faptul că adversara sa ar putea acuza un plus de oboseală acumulat în jocul de Cupa României, câștigat miercuri, cu 31-29 contra Făgărașului.

Sâmbătă, pe lângă partida din Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău, în runda a 24-a din Liga Zimbrilor mai sunt programate jocurile: CSU din Suceava- Potaissa Turda, CSM București- CSM Odorheiul Secuiesc și CSM Constanța- Dinamo. Etapa se va încheia duminică, odată cu partidele Minaur Baia Mare- CSM Focșani și CSM Oradea- Steaua.Clasament: 1) Dinamo 66p., 2) CSM Constanța 54p., 3) Minaur 52p., 4) Steaua 46p., 5) CSM Focșani 41p., 6) CSM București 40p., 7) Potaissa Turda 39p., 8) CSM Bacău 26p., 9) HC Buzău 2012 25p., 10) CSU din Suceava 24p., 11-12) Politehnica Timișoara și CSM Vaslui câte 23p., 13-14) CSM Oradea și CSM Odorheiul Secuiesc câte 4p.

Source: desteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *