Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Pe muchie de cuțit – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane! – Deşteptarea

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Pe muchie de cuțit – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane!  Deşteptarea

Головна » Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Pe muchie de cuțit – Deșteptarea – Liderul presei băcăuane! – Deşteptarea

CSM Bacău și HC Buzău 2012 au remizat, 24-24 (11-13) într-un joc cu un final dramatic

Cu două etape înainte de încheierea Ligii Zimbrilor la handbal masculin, CSM Bacău își păstrează poziția a opta. Dar nu scapă în totalitate de griji, în condițiile în care se află la doar +3 de locul 11, primul care duce la barajul de promovare/ retrogradare. Sâmbătă, în runda a 24-a a campionatului, băcăuanii au remizat, 24-24 (11-13), acasă, cu HC Buzău 2012 într-un joc cu o mare încărcătură și cu un final dramatic. Încurajată frenetic de public, prezent din nou în număr mare în tribună, echipa antrenată de Sandu Iacob și Leonard Bibirig a condus o bună parte din prima repriză, grație și eficacității lui Dospinescu, aflat în zi fastă. Sfârșitul primului mitan a aparținut însă Buzăului.

Dumitrana și Barros au basculat rezultatul de la 10-9 la 10-11, Dospi a reușit egalarea în min. 27, numai că frații Bujor au ratat punerea pe picioare a unui contraatac rapid. Și astfel, dintr-un posibil 12-11 ne-am trezit cu un 11-12 care s-a transformat ulterior în 11-13 materializat de transformarea unei lovituri de la 7 metri de către Glendza în ultima secvență de dinaintea pauzei. Printr-o coregrafie interesantă, galeria băcăuană a ținut să-i dea „interzis” antrenorului de la HC Buzău 2012, Gabriel Armanu.

Dar adevărul este că oaspeții nu au avut interzis la handbal. Și, grație unui joc diversificat, Buzăul s-a desprins în două rînduri la patru goluri (13-17- min.38, 14-18-min. 38 și 15-19- min. 40), lâsând impresia că nu poate rata victoria. Împinși de la spate de fani, „CSMeii” nu au cedat și, în ciuda unor disfuncționalități (poarta nu a oferit prea multe garanții, iar Esteki a părut mai degrabă o umbră), au reușit o revenire spectaculoasă, apropiindu-se în trei rânduri la un gol (20-21- min. 47, 21-22, min. 49 și 22-23, min. 54).

Reușita lui Glendza a împins Buzăul, cu cinci minute înainte de ultimul fluier, la două lungimi de undă, însă băcăuanii au ținut să se revanșeze pentru finalul de primă repriză ratat și au reușit egalarea la 24 ca urmare a „un-doi-ului” Dospinescu- Gabi Bujor din minutele 57 și 58. 24-24 a fost și rezultatul final, cu toate că în ultimele 24 de secunde fiecare echipă a avut șansa sa de victorie. Mai întâi a fost lovitura de la 7 metri a lui Glendza parată magnific de Fane Grigoraș.

Apoi, când tabela indica minutul 59 și 47 de secunde, gazdele au solicitat un time-out, însă schema de atac stabilită nu a dat roade și atacul s-a finalizat cu o lovitură liberă, cu zid în față, din care Ganchev nu avea cum să-l învingă pe ex-ul Crăciunescu. A rămas, prin urmare 24-24. Așa cum au rămas pe picioare și calculele. Dar și gustul amar al unor fricțiuni între o parte din suporteri și unii jucători ai Bacăului, care au ținut capul de afiș imediat după joc. CSM Bacău: Grigoraș, Freiwald- Dospinescu 7 goluri, Ganchev 4, G. Bujor 4, Belchite 3, Serhel 3, Esteki 1, Ushal 1, Dobrincu, M. Bujor, Costea.

Celelalte rezultate înregistrate sâmbătă: CSM București- CSM Odorheiul Secuiesc 33-21, CSU din Suceava- Potaissa Turda 28-29, CSM Vaslui- Politehnica Timișoara 29-27, CSM Constanța- Dinamo 28-32. În ultimele două etape, CSM Bacău (locul 8, 27 puncte) joacă acasă atât cu Dinamo (19 aprilie) cât și cu Poli Timișoara (6 mai), miza fiind o clasare de la locul 10 în sus, în condițiile în care locurile 11 și 12 duc la barajul de promovare/retrogradare.

Programul CSM Vaslui (locul 9, 26 puncte): cu Odorhei (deplasare) și CSM Focșani (acasă).

HC Buzău (locul 10, 26 puncte): cu Potaissa Turda (a) și CSU din Suceava (d).

CSU din Suceava (locul 11, 24 puncte):  cu CSM Oradea (d) și HC Buzău 2012 (a).

Politehnica Timișoara (locul 12, 23 puncte): cu CSM Constanța (a) și CSM Bacău (d).

Ultimele două clasate, CSM Oradea și CSM Odorhei (ambele cu câte 4 puncte), sunt retrogradate direct.

Source: desteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *