Ionuț Stroe, după anunțul CE privind fermierii români: PNL a cerut rediscutarea, rezultatul primelor… – Digi24

  1. Ionuț Stroe, după anunțul CE privind fermierii români: PNL a cerut rediscutarea, rezultatul primelor…  Digi24
  2. Datele trimise către UE de ministerul condus de Daea nu ar fi fost „gândite profund”. Reacţia lui Iohannis  Observator
  3. ULTIMA ORĂ O asociație de fermieri români anunță un protest național pe 7 aprilie dacă guvernul nu ia decizii legate de cerealele din Ucraina și nu plătește despăgubirile pentru seceta de anul trecut  G4Media.ro
  4. Ursula von der Leyen anunță mai mulți bani pentru fermieri: „Sunt recunoscătoare României care a cerut…  Digi24
  5. Gorghiu, săgeți pentru PSD: E important ca anumiţi miniştri să trateze mai serios problemele  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Ionuț Stroe, după anunțul CE privind fermierii români: PNL a cerut rediscutarea, rezultatul primelor… – Digi24

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a reacționat după ce Comisia Europeană a anunțat că va aloca bani mai mulți fermierilor români. El a subliniat că PNL a cerut rediscutarea pentru că „rezultatul primelor negocieri este de neacceptat”.

„România îşi apără fermierii. După discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că fermierii români trebuie să primească un sprijin mai mare pentru pierderile din ultimul an, generate de tranzitul cerealelor din Ucraina. Mesajul oficial confirmă ce a cerut România: este nevoie de sume mai mari pentru statele care au fost «în prima linie». Partidul Naţional Liberal a arătat de la început, şi la Bucureşti şi la Bruxelles, că rezultatul primelor negocieri este de neacceptat şi a cerut o rediscutare. Solidaritatea europeană trebuie să funcţioneze tot timpul şi pentru toţi”, a scris Ionuţ Stroe, vineri pe Facebook.

Liberalul a adăugat că „putem să fim optimişti că eroarea va fi corectată de către Comisia Europeană şi că suma alocată pentru despăgubiri iniţial va creşte”.

„Experţii europeni trebuie acum să ia în calcul toate aspectele despre cum România a fost afectată şi să constate că impactul a fost unul major, aşa cum a recunoscut şi preşedinta Comisiei Europene. Efortul depus de ţara noastră, pentru a sprijini Ucraina, a fost uriaş şi a căzut într-o bună măsură pe umerii fermierilor, care au rămas cu recoltele în hambare. Intervenţia preşedintelui Iohannis oferă o nouă şansă ca aceştia să fie sprijiniţi şi pentru a-şi putea valorifica munca în continuare”, a completat Stroe.

Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat, joi seară, surse oficiale pentru News.ro. Sursele au precizat că promisiunea a fost făcută, în timpul reuniunii Consiliului European, de către preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene a declarat joi seara, după reuniunea Consiliului European, că ajutorul dat fermierilor din țările afectate de cantitățile mari de cereale ucrainene intrate pe piață nu este suficient și că acesta va fi majorat. Anunțul său vine după ce președintele Klaus Iohannis a cerut în ședința Consiliului European majorarea sumelor. 

Despăgubirile care revin țării noastre au fost stabilite, inițial, la 10,05 milioane de euro, o sumă care a nemulțumit profund autoritățile române. De altfel, înainte de reuniunea de la Burxelles, președintele Iohannis a criticat Comisia pentru suma aprobată. 

Editor : G.M.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *