Maia Sandu, apel legat de razboiul din Ucraina dupa ce o racheta a cazut aproape de granita cu Romania – Ce il infurie pe Putin – Realitatea.NET

  1. Maia Sandu, apel legat de razboiul din Ucraina dupa ce o racheta a cazut aproape de granita cu Romania – Ce il infurie pe Putin  Realitatea.NET
  2. Iohannis participă la Summitul UE-Balcanii de Vest, unde va susține procesul de extindere a Uniunii pe…  Digi24
  3. Preşedintele Iohannis va participa marți la summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest  Libertatea
  4. Preşedintele Iohannis participă la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest  G4Media.ro
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Maia Sandu, apel legat de razboiul din Ucraina dupa ce o racheta a cazut aproape de granita cu Romania – Ce il infurie pe Putin – Realitatea.NET

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat noile bombardamente de luni ale Rusiei asupra Ucrainei, într-o postare pe pagina sa de Twitter, lansând un apel către comunitatea internaţională să-şi crească presiunile asupra Moscovei pentru a pune capăt agresiunii acesteia în Ucraina.

Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să îşi sporească presiunile asupra Rusiei
Maia Sandu a condamnat luni atacurile repetate ale Rusiei asupra cetăţenilor, facilităţilor civile şi infrastructurii critice din Ucraina.

„Comunitatea internaţională ar trebui să îşi consolideze presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai astfel putem pune capăt suferinţei şi pierderii de vieţi omeneşti”, a scris pe Twitter preşedinta Republicii Moldova.

Şi premierul Natalia Gavriliţa a condamnat luni atacurile din Ucraina şi a spus că Moldelectrica a anunţat despre perturbaţii în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări.

„Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă. Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a declarat Gavriliţa.

Luni, o rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea oraşului Briceni, din Republica Moldova, aflat la 25 de kilometri  de granița cu România. Racheta este de fabricație sovietică, potrivit relatărilro din presa internațională.

Un nou val de atacuri cu rachete ruseşti a fost lansat de Rusia în Ucraina, provocând noi întreruperi de curent electric şi apă.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *