Majoritatea statelor UE sunt de acord cu blocarea unei sume mai mici de fonduri europene pentru Ungaria – Digi24

  1. Majoritatea statelor UE sunt de acord cu blocarea unei sume mai mici de fonduri europene pentru Ungaria  Digi24
  2. Decizie istorică: Ungaria devine primul stat din UE care este sancționat financiar pentru corupție sistemică/ Guvernul Orban a acceptat ”27 de super-condiții” pentru a primi o parte din bani începând cu martie 2023 (presa maghiară)  G4Media.ro
  3. Ungaria: Care este problema lui Orban cu Ucraina  Adevărul
  4. Puterea unui veto: Viktor Orban reușește să reducă penalizarea financiară din partea UE și aprobă în…  Libertatea
  5. Ucraina a respins ajutorul financiar oferit de Ungaria în afara cadrului UE (ministrul ungar de externe) / Budapesta se opune pachetului european de asistență financiară de 18 miliarde de euro  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Majoritatea statelor UE sunt de acord cu blocarea unei sume mai mici de fonduri europene pentru Ungaria – Digi24

Marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene au convenit, în principiu, să îngheţe miliarde de euro din fondurile de la bugetul UE alocate Ungariei după o reuniune a reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre de la Bruxelles, au confirmat luni seara mai mulţi diplomaţi pentru dpa.

La Bruxelles există îngrijorări că fondurile UE nu sunt utilizate corespunzător în Ungaria din cauza măsurilor insuficiente adoptate de guvern împotriva corupţiei.

Cu puţin timp înaintea acestui acord, Comisia Europeană a reînnoit o recomandare conform căreia subvenţiile alocate Ungariei, în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro, ar trebui îngheţate până când guvernul naţionalist de dreapta al prim-ministrului Viktor Orban va îndeplini pe deplin promisiunile de a respecta statul de drept.

Conform unui nou compromis, urmează să fie îngheţate subvenţii în valoare de aproximativ 6,3 miliarde de euro, o încercare de a recunoaşte că Ungaria a implementat deja unele măsuri cerute de UE.

Pentru suspendarea fondurilor este nevoie de votul unei majorităţi calificate, adică cel puţin 15 din cele 27 de state membre ale UE, care împreună trebuie să alcătuiască cel puţin 65% din populaţia totală a Uniunii. Această condiţie prealabilă a fost atinsă după acordul în cadrul Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi de luni şi urmează să fie oficializată într-o procedură scrisă înaintea summitului UE de joi de la Bruxelles.

Editor : A.C.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *