Medicii au reușit să salveze brațele fetei cu mâinile amputate în accidentul din Pașcani. Operația a durat… – Digi24

  1. Medicii au reușit să salveze brațele fetei cu mâinile amputate în accidentul din Pașcani. Operația a durat…  Digi24
  2. Medicii din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe fetei de 15 ani, după accidentul de la Pașc  Antena 3 CNN
  3. La finalul unei operații de 20 de ore, medicii din Iași au anunțat că au reușit să-i atașeze Alexiei…  Libertatea
  4. Detalii terifiante despre carnagiul din Pașcani. O adolescentă de 15 ani și-a pierdut ambele brațe. Ce spu  STIRILEPROTV.RO
  5. Apel pentru donare de sânge, lansat de colegii fetiței operate la Iași, după ce brațele i-au fost amputate în accidentul din Pașcani  Antena 3 CNN
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Medicii au reușit să salveze brațele fetei cu mâinile amputate în accidentul din Pașcani. Operația a durat… – Digi24

O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a reuşit, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie, să replanteze braţele fetei de 15 ani, una dintre victimele care se afla în autocarul răsturnat la intrarea în municipiul Paşcani în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat.

În sala de operaţii practic au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri.

Fără suportul şi participarea tuturor acestor colegi, practic un singur om nu ar fi putut să realizeze nimic, nu ar fi avut cum să ajungă la vreun rezultat la acest copil”, a declarat Sidonia Susanu, medicul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului pentru Copii „Sf Maria”.

Ea a declarat, totodată, că fetiţa este detubată şi respiră singură. „Sperăm să aibă o evoluţie bună. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi că intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85%”, a declarat Sidonia Susanu, scrie Agerpres.

Medicul a precizat că tratamentul fetei a început încă de la locul accidentului, a continuat în Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Paşcani, iar ulterior în autospeciala care a transferat-o la Spitalul pentru Copii din Iaşi şi chiar în UPU de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Astfel, echipa de medici din sala de operaţie a fost pregătită din timp cu tot ce a fost necesar pentru ca pe parcursul celor 20 de ore intervenţii chirurgicale să fie prevenite şi tratate orice modificări ale statusului biologic al pacientului.

Coordonator al echipei medicale care a efectuat operaţia, dr Sidonia Susanu a precizat că fata va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie. Medicul a menţionat că adolescenta va rămâne internată în ATI şi în următoarele 5-7 zile, pentru tratament suportiv.

„Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună. Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor. După trecerea fenomenelor inflamatorii acute, în 3-5 zile va mai urma reconstrucţia structurilor nervoase ale membrului superior stâng, după care, după încă 3-4 zile, acoperirea defectelor cutanate”, a declarat dr Sidonia Susanu.

Adolescenta de 15 ani este una dintre cele 35 de persoane care se aflau vineri noaptea într-un autocar cu artişti care se deplasa de la Botoşani spre un festival în judeţul Ialomiţa. La intrarea în municipiul Paşcani, autocarul s-a răsturnat. Un număr de 25 de persoane, dintre care 12 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Editor : G.M.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *