Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani – Mediafax

  1. Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani  Mediafax
  2. A murit Mitică Popescu. Actorul de 86 de ani avea probleme cardiace  Libertatea
  3. A murit Mitică Popescu / Mesajul transmis de familia actorului  HotNews.ro
  4. A murit actorul Mitică Popescu  Digi24
  5. Dragostea dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. „Poldi era mare pescăriţă. O pescăriţă norocoasă“  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani – Mediafax

Mitică Popescu s-a născut în decembrie 1936 în Bucureşti. El a murit, marţi, la Spitalul Elias, din cauza afecţiunilor de care suferea.

Anterior, el a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Cardiologie.

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai iubiţi actori de film şi de teatru din România.

În 2009 a câştigat Premiului pentru întreaga activitate al UNITER.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actriţa Leopoldina Bălănuţă.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat în 2002 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Mesajul Ministerului Culturii

„Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru şi televiziune, Mitică Popescu. Prezenţa sa inconfundabilă, elegantă şi puternică totodată, a dat scenei româneşti interpretări de mare valoare”, scriu reprezentanţii Ministerului Culturii pe pagina de Facebook.

De la „De ce trag clopotele, Mitică?”, la „Moromeţii” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”, personajele pe care le-a interpretat Mitică Popescu au căpătat o identitate specifică şi o voce care le-au făcut vizibile şi apreciate de public şi de specialişti.

În televiziune, emisiunea sa „De-ale lui Mitică” a reuşit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viaţa românilor, cu bune şi cu rele.

Actor la Teatrul Mic din Bucureşti cea mai parte a carierei sale, Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

Potrivit Ministerului Culturii, la data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *