Naționala de handbal feminin și-a aflat adversara din playoff-ul Campionatului Mondial… – SPORT.RO

Naționala de handbal feminin și-a aflat adversara din playoff-ul Campionatului Mondial…  SPORT.RO

Головна » Naționala de handbal feminin și-a aflat adversara din playoff-ul Campionatului Mondial… – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 15:21

Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 15:29

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragere la sorţi, iar în cea de-a doua s-au aflat echipele Cehia, Austria, Slovacia, Islanda, Turcia, Ucriana, Portugalia, Grecia, Italia şi Kosovo.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, a cărui fază finală are loc duminică, naţionala României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru se datorează faptului că echipe clasate mai bine la CE2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6.

Programul meciurile din playoff

Programul complet al confruntărilor din playoff, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, este: Turcia – Serbia, România – Portugalia, Islanda – Ungaria, Polonia – Kosovo, Italia- Slovenia, Germania – Grecia, Elveţia – Cehia, Austria – Spania, Macedonia de Nord – Ucraina şi Slovacia – Croaţia.

Meciurile din play-off-ul CM2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

Câştigătoarele se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

La tragerea la sorţi de sâmbătă, care a avut loc în continuarea conferinţei de presă de închidere a CE2022, a fost prezentată şi ediţia următoare, din 2024 (28 noiembrie -15 decembrie), care va avea loc în Ungaria, Austria şi Elveţia, în premieră cu 24 de echipe la turneul final, faţă de 16 până în prezent.

sursa news.ro

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *