Ne facem iar de râs? Ce lipsește României pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin și cum putem rata o … – Prosport

Ne facem iar de râs? Ce lipsește României pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin și cum putem rata o …  Prosport

Головна » Ne facem iar de râs? Ce lipsește României pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin și cum putem rata o … – Prosport

Euro 2026 la handbal feminin s-ar putea disputa în România, după ce EHF alocase inițial această întrecere Rusiei (3-20 decembrie 2026).

Ne facem iar de râs? Ce lipsește României pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin și cum putem rata o șansă istorică

Cum războiul cu Ucraina face imposibil acest fapt, țara noastră este favorită să organizeze această întrecere peste mai bine de trei ani și jumătate.

Oficialii de rang înalt ai EHF au purtat deja discuții cu președintele Constantin Din, singurele probleme fiind de ordin organizatoric.

România are deja săli care se ridică la nivelul acestei întreceri – Cluj, Bistrița, Oradea, Pitești – unele care se construiesc acum – Brașov și Iași.

Surse ProSport susțin că în caietul de sarcini al unei asemenea competiții de anvergură ar exista și una sau două săli polivalente de peste 10.000 de locuri. Ori preconizata construcție a sălii din Capitală bate pasul pe loc. Și alta nu avem încă pentru a prezenta proiectul la EHF.

Și baschetul are probleme cu Mondialul din 2027

Și n-ar fi exclus să pierdem o imensă oportunitate. Baschetul are o variantă de rezrevă pentru una din grupele Campionatului Mondial 2027 care ar fi la Bucurețti.

A fost discutată posibilitatea de a organiza la Bucureşti (Arena Arcul de Triumf) a Campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc Practic o competiție outdoor pentru că nu avem o sală la standarde internaționale.

Ungaria s-a retras din a găzdui Euro 2024 la handbal feminin

Gergely Gulyás, ministrul însărcinat cu cabinetul premierului Viktor Orban, a anunțat săptămâna trecută că Ungaria va anula Campionatul European de handbal feminin din 2024, justificând totul prin costurile semnificative pe care bugetul țării le are acum.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a răspuns anunțului Ungariei spunând că este ”surprinsă” de această decizie. Campionatul European din 2024 urma să fie găzduit în comun de Ungaria, Austria și Elveția, iar retragerea Budapestei ar însemna ca sarcina organizării să fie preluată de celelalte două țări.

De remarcat că sportul este un instrument esențial în strategia politică a lui Viktor Orban din ultimul deceniu.

Ungaria este lovită de o criză economică serioasă, cauzată de inflația mult peste media UE, penuria de produse de bază și închiderea a zeci de instituții și companii locale care nu mai au bani pentru funcționare.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *