Nou accident la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitarorul de înălțime, 4… – Digi24

  1. Nou accident la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitarorul de înălțime, 4…  Digi24
  2. Primele imagini de la locul accidentului petrecut la intrarea în Pasajul Unirii  Antena 3 CNN
  3. FOTO VIDEO Accident la Pasajul Unirii: Un autocar cu zeci de turiști a intrat în limitatorul de înălțime / O persoană a murit, alte 21 rănite / Șoferul este audiat / S-a deschis dosar penal  HotNews.ro
  4. Ce spun doi experți despre accidentul cu zeci de turiști de la Pasajul Unirii: Astfel de limitatoare…  Libertatea
  5. Mărturiile pasagerilor din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii: Aveau un singur șofer…  Digi24
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Nou accident la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitarorul de înălțime, 4… – Digi24

Un nou accident s-a produs la intrareîn Pasajul Unirii. Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. Patru persoane au fost grav rănite: două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una – un bărbat – în stop cardio-respirator. Din păcate, una din persoanele grav rănite a murit la scurt timp după accident. Autocarul transporta turiși străini, cetățeni greci.

UPDATE 18:10 O echipă de la Ambasada Greciei la București s-a deplasat imediat la locul accidentului și apoi la spitalele unde sunt tratați cetățenii greci răniți în accidentul din Pasajul Unirii.

Oficialii Ambasadei rămân la spitale pentru a oferi toată asistența posibilă răniților, arată un comunicat al misiunii diplomatice.

UPDATE 18:05 ISU precizează că 22 de adulți si 2 copii au fost transportați la spitale:

4 la Spital Clinic de Urgență București (Floreasca)

10 la Spitalul Universitar

8 la Spitalul Bagdasar Arseni

2 la Spital Militar Central

22 de persoane fără probleme medicale au fost transportate la Hotel Parliament

UPDATE 17:00 „La acest moment, activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulația desfășurându-se sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere.

Totodată, facem precizarea că, în această situație s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menționăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.

Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația „accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m””, a transmis Poliția.

UPDATE 14:50 „Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, spune șeful DSU, Raed Arafat. 

Persoana care a decedat este un bărbat care avea vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. El a murit în drum spre spital. Persoana intubată este o femeie de aproximativ 30 de ani.

UPDATE 14:40 Doi din cei patru pasageri duși la spital sunt în stare de inconștiență. Ceilalți pasageri din autocar – unii cu răni ușoare, alții cu atacuri de panică – au fost preluați de către echipajele de salvare.

Se pare că șoferul mergea pe prima bandă și în momentul în care a vrut să treacă prin pasaj a lovit limitatorul de înălțime.

Din primele informații rezultă că șoferul conducea cu aproximativ 40-50 km/ oră.

UPDATE 14:30Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, transmite Brigada Rutieră.

UPDATE 14:20 Potrivit surselor Digi24, cei patru răniți grav au fost transportați la spitalele Floreasca și Universitar. De asemenea, mai mulți pasageri au suferit răni la cap.

Autocarul transporta persoane tinere.

Știrea inițială

Autocarul transporta 47 de turiști străini, cetățeni greci. Patru din ei au fost răniți, fiind scoși din autocar de echipajul de descarcerare. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului. Întreaga intervenție este coordonată de șeful DSU, Raed Arafat.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: „Cele patru persoane rănite, două femei și doi bărbați, au fost scoase. Două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una din ele stop cardio-respirator”.

Toni Greblă, prefectul Capitalei, a declarat la Digi24: „Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, a rupt lanțurile și nu a mai putut să oprească, după care s-a lovit de bariere.”

Prefectul a mai spus spus că, în urma impactului, ușa din față a autocarului s-a blocat și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare. 

Autocarul transporta turiști străini, a mai precizat Toni Greblă, iar răniții au fost duși la cel mai apropiat spital.

Editor : D.C.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *