„Nu e cel mai bogat”. Dumitru Dragomir a vorbit despre situația financiară a lui Mihai Rotaru – DigiSport

„Nu e cel mai bogat”. Dumitru Dragomir a vorbit despre situația financiară a lui Mihai Rotaru  DigiSport

Головна » „Nu e cel mai bogat”. Dumitru Dragomir a vorbit despre situația financiară a lui Mihai Rotaru – DigiSport

  • Fotbal: IrlandaFranța, luni, 21:45, DGS 1

  • Fotbal: OlandaGibraltar, luni, 21:45, DGS 2

Dumitru Dragomir, despre Mihai Rotaru: „Are peste 3.000 de hectare de pământ”

Intrat în fotbal în anul 2013, Mihai Rotaru a anunțat în mai multe rânduri că se gândește serios să iasă din fenomen. Cu toate acestea, afaceristul a continuat să „pompeze” bani la Universitatea Craiova, club care se confruntă însă cu un deficit uriaș în momentul de față. 

Întrebat despre situația financiată a lui Mihai Rotaru, Dumitru Dragomir a dezvăluit că l-a cunoscut personal pe afacerist și l-a catalogat drept un tip rezervat și care evită în general discuțiile.

„Pe Rotaru l-am cunoscut, am și stat de vorbă cu el. Am fost la ziua unui prieten de-ai lui și de-ai mei. Și mi s-a părut un tip rezervat, un tip care nu intră în multe discuții de glume.

Dacă nu mint ce spun acum, ce mi-a spus și mie un prieten comun, are peste 3.000 de hectare de pământ, numai ale lui, nu că le lucrează. Nu e cel mai bogat, știu unul care are 10.000 de hectare. Așa și Nețoiu și Borcea aveau 1.400 de hectare ale lor și mai prelucrau încă 3.500 de hectare”a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

Mihai Rotaru: ”Clubul are o datorie de 17 milioane de euro la mine!”

În cadrul emisiunii Fotbal Club, Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a vorbit despre bilanțul financiar al clubului din Bănie. Conducătorul Universității Craiova a explicat și motivul pentru care există aceste datorii.

Datoria clubului este grosso modo cu cea de acum un an, acum doi ani, acum trei ani. Noi am avut o pierdere de peste cinci milioane de euro, în condițiile în care am decis să nu plece niciun jucător, chiar dacă au fost oferte pentru trei dintre ei. Am hotărât să nu vindem și, astfel, am avut o pierdere de cinci milioane de euro.

Această pierdere am acoperit-o parțial din profiturile din anii precedenți, 2020, 2019, 2018. Au fost profituri undeva spre 4 milioane de euro. A fost vânzarea lui Cicâldău, vânzarea lui Mihăilă. S-a acoperit parțial această pierdere, dar a trebuit să acopăr eu diferența. Această datorie am acoperit-o eu.

Nu le știu pe dinafară. E minim de 16-17 milioane de euro transformați în lei, dar ea este mai mare. Cea mai mare parte a finanțării mele a fost până undeva în 2018. Atunci era un alt curs euro-Ron. Este datoria către mine. Mergem mai departe. Noi puteam să facem estimat un profit de 7 milioane de euro anul trecut, dar am hotărât să nu vindem. Am ajuns în play-off-ul Conference League, unde am pierdut printr-un ghinion. Nu sper să îmi recuperez datoria, fotbalul este un fenomen social. Trebuie să reduci pierderile sau să maximizezi încasările.

Un creditor asta face, împrumută clubul. Să spunem că eu am un împrumut de 15 milioane de euro către club. Aveam varianta să măresc capitalul social. Dacă eu aș fi făcut o mărire de capital de 15 milioane, iar peste doi ani de zile, aș fi avut un profit de 15 milioane de euro, eu, să scot acești bani, ar fi trebuit să scot 16% impozit pe profit și încă o dată 8% impozit pe dividende. Împrumutând clubul, dacă voi face acest profit, nu voi mai plăti cei 24%. Este strict o socoteală financiar-contabilă”, a spus Mihai Rotaru săptămânile trecute, la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: universitatea craiova , dumitru dragomir , mihai rotaru , avere rotaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *