Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei de la București. Campanie de atacuri în toată lumea. Reacția – STIRILEPROTV.RO

  1. Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei de la București. Campanie de atacuri în toată lumea. Reacția  STIRILEPROTV.RO
  2. Plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei din București, trimise de la aceeași adresă ca și cele di  Antena 3 CNN
  3. Primele informații despre conținutul plicurilor trimise la Ambasada Ucrainei. Plicurile ar fi fost trimise p  STIRILEPROTV.RO
  4. Ucraina, după ce ambasada din București a primit două plicuri suspecte „Dați banii pe timbre degeaba” / Reacția oficialilor români  HotNews.ro
  5. Radu Tudor, după alerta de la Ambasada Ucrainei: Coşmarul este atentatorul singuratic  Antena 3 CNN
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei de la București. Campanie de atacuri în toată lumea. Reacția – STIRILEPROTV.RO

Forțele de ordine au intrat, marți, în alertă, după ce Ambasada Ucrainei din România a anunțat că a primit două plicuri cu un conținut suspect.

UPDATE ”Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, au transmis autoritățile.

Este cel mai recent eveniment de acest gen produs pe fondul ueni campanii de atacuri îndreptate împotriva ambasadelor Kievului din toată lumea.

Polițiștii bucureșteni au fost alertați, marți, de către Ambasada Ucrainei că la sediul reprezentanței diplomatice au sosit două plicuri cu un conținut suspect.

Potrivit primelor informații, plicurile sunt similare cu cele care au produs atacurile petrecute recent în Spania.

Citește și

”La Ambasada Ucrainei a venit o scrisoare care a fost adusă de un postaș, iar cel care a primit plicul a observat că este vorba de spre același expeditor care ar fi trimis scrisori și în Spania”, au declarat, pentru Știrile PRO TV, surse judiciare.

Două plicuri cu conținut suspect, primite de Ambasada Ucrainei

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei”, a transmis Poliția Română.

”De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, au mai spus oamenii legii.

”Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, au precizat ulterior autoritățile.

Substanțe explozive, sânge și ochi de animale, trimise la ambasadele Ucrainei din toată lumea 

Apelul de la Ambasada Ucrainei din București este doar ultimul dintr-o campanie de atacuri care vizează de câteva zile ambasadele Kievului din toată lumea. Zeci de reprezentanțe diplomatice ucrainene au primit plicuri cu substanțe explozive sau colete cu sânge și ochi de animale.

Au fost vizate până acum ambasadele Kievului din Spania, Ungaria, Ţările de Jos, Polonia, Croaţia, Cehia, Italia, Kazahstan și Statele Unite.

Motivul atacurilor îl reprezintă sprijinul acordat de țările respective Ucrainei în războiul declanșat de Rusia prin invazia dictată de Vladimir Putin.

Reacția Ucrainei după incidentul de la București: ”Nu veți reuși să ne intimidați”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că împotriva ambasadelor şi consulatelor acestui stat a fost lansată o campanie de teroare şi intimidare, însă aceasta nu îi va opri pe diplomaţii ucraineni să lucreze pentru apărarea ţării.

„A fost lansată o campanie de teroare şi intimidare împotriva ambasadelor şi consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale. Nu pot decât să repet pentru toţi duşmanii diplomaţiei ucrainene şi ai Ucrainei – nu veţi reuşi să ne intimidaţi sau să ne opriţi, suntem o echipă unită de diplomaţi ucraineni şi vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei şi apropierea victoriei noastre”, a spus şeful diplomaţiei de la Kiev, potrivit traducerii de pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei de la Bucureşti.

El a arătat că există noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele Ucrainei.

„Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România şi Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete şi să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxaţi şi să nu vă mai pierdeţi timpul şi banii pe timbre poştale. Nu veţi realiza nimic prin aceasta”, a transmis ministrul ucrainean de Externe.
 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *