Putin: Rusia ar putea lua în calcul un atac preventiv pentru a dezarma un inamic – Digi24

  1. Putin: Rusia ar putea lua în calcul un atac preventiv pentru a dezarma un inamic  Digi24
  2. Vladimir Putin ameninţă cu arme nucleare orice ţară care atacă Rusia  Antena 3 CNN
  3. Rusia se gândește să-și schimbe doctrina militară pentru a folosi un atac nuclear preventiv, spune Putin  HotNews.ro
  4. Putin: Orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare „va fi ștearsă de pe fața Pământului”  Digi24
  5. Putin anunță că Rusia și-ar putea schimba strategia nucleară de apărare și ia în calcul atacuri preven  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Putin: Rusia ar putea lua în calcul un atac preventiv pentru a dezarma un inamic – Digi24

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, că Rusia şi-ar putea modifica doctrina militară introducând posibilitatea unui atac preventiv pentru a dezarma un inamic.

Şeful statului rus a făcut această afirmaţie într-un răspuns la întrebarea unui reporter, în timpul vizitei în Kârgâzstan, în care i s-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare, scrie Agerpres citând AFP. În urmă cu câteva zile Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creştere, dar că Rusia nu va ataca prima.

Preşedintele rus a declarat că Moscova ia în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului. „În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea” inamicului, a declarat presei preşedintele Putin. Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea „ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate”. „Doar ne gândim la asta”, a precizat liderul rus.

Preşedintele Putin a afirmat, de asemenea, că rachetele de croazieră şi sistemele hipersonice ale ţării sale sunt „mai moderne şi chiar mai eficiente” decât cele ale Statelor Unite.

„Rusia nu le-ar folosi prima în nicio circumstanţă”, a mai spus Putin, referindu-se la armele atomice. „Dar dacă nu le foloseşte prima în nicio circumstanţă, nu va fi nici a doua care le va folosi, pentru că şansele de a le folosi în cazul unui atac nuclear împotriva teritoriului nostru sunt foarte reduse”.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat aceste declaraţii, spunând că „orice discuţie, oricât de vagă, despre armele nucleare este absolut iresponsabilă”.

Editor : A.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *