Reacția Rusiei după ce Zelenski a exclus un acord „Minsk 3” – Digi24

  1. Reacția Rusiei după ce Zelenski a exclus un acord „Minsk 3”  Digi24
  2. LIVE Război în Ucraina, ziua 265: Zelenski a prezentat G20 un plan de încheiere a războiului / Propagandiștii ruși au ajuns să râdă de propria propagandă / Rusia are un deficit acut de rachete de croazieră  HotNews.ro
  3. Război în Ucraina. Ucraina va primi un nou pachet de sprijin militar din partea SUA  bzi.ro
  4. Zelenski le-a vorbit liderilor lumii despre „formula ucraineană pentru pace”. Rusia spune că cele 10…  Digi24
  5. Planul în 10 puncte de încheiere a războiului prezentat de Zelenski summitului G20: „Acum este momentul”  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Reacția Rusiei după ce Zelenski a exclus un acord „Minsk 3” – Digi24

Rusia reacționează la declarația lui Volodimir Zelenski, care a exclus un al treilea „acord de la Minsk”, o referire la cele două acorduri de încetare a focului eșuate între Kiev și Moscova cu privire la statutul regiunii Donbas.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus marți că declarația lui Zelenski potrivit căreia nu va exista un acord „Minsk 3” pentru a pune capăt luptelor din Ucraina confirmă faptul că Kievul nu este interesat să poarte discuții de pace cu Moscova, scrie BBC.

„Nu vom permite Rusiei să aștepte, să-și consolideze forțele și apoi să înceapă o nouă serie de teroare și destabilizare globală. Nu va exista Minsk 3, pe care Rusia să îl încalce imediat după acord”, a transmis Zelenski, prin intermediul unui discurs video, la summitul G20 de la Bali.

Rusia a criticat declarația președintelui ucrainean. Întrebat marţi de RIA Novosti dacă această declaraţie confirmă faptul că Ucraina nu este dispusă să negocieze cu Rusia, Peskov a răspuns: „Absolut!”

În 2014, Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia au convenit asupra unui plan în 12 puncte, sub forma Minsk I, privind încetarea focului de-a lungul liniilor de contact, care au devenit astfel, de fapt, granița regiunilor separatiste. Totuși, acordurile nu au durat mult timp, ambele părți recurgând la violențe. 

După negocieri maraton, în anul următor, un alt acord, numit Minsk II, avea să aducă în sfârșit pacea și să pună capăt războiului care se intensifica în estul Ucrainei. Pachetul de măsuri urma să pună în aplicare acordurile din 2014. 

Acordul de Pace de la Minsk a fost semnat în 2015, în capitala belarusă Minsk, de Rusia, Ucraina, Franța și Germania. Multe puncte ale acordului au continuat să fie puse în aplicare doar superficial.

Editor : G.M.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *