România are o nouă șosea spectaculoasă. Cum arată Drumul Apusenilor, dat recent în folosință – Digi24

România are o nouă șosea spectaculoasă. Cum arată Drumul Apusenilor, dat recent în folosință  Digi24Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google

Головна » România are o nouă șosea spectaculoasă. Cum arată Drumul Apusenilor, dat recent în folosință – Digi24

România are o nouă șosea spectaculoasă. Este vorba despre Drumul Apusenilor, recent deschisă, după doi ani de lucrări. Șoseaua are o lungime de 25 km și face legătura între județele Cluj și Bihor. Peisajul impresionant pe care îl străbate ar putea atrage tot mai mulți turiști, în special vara.

Drumul Apusenilor începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și ajunge până la limita cu județul Bihor.

Drumul traversează una dintre cele mai frumoasa zone din munții Apuseni, iar printre principalele atracții ale acestui traseu este lacul Drăgan.

Autoritățile au construit 9 kilometri de trotuare și au modernizat 80 de podețe și șapte poduri. Pe marginea șoselei sunt stații de autobuz ca în țările civilizate, parcări și parapeți metalici. Lucrările au costat 132 de milioane de lei.

Alin Tișe – președintele Consiliului Județean Cluj: Drumul Apusenilor, un drum important care leagă Județul Cluj de Județul Bihor. Permite accesul în peste 280 de locuințe.

Pentru că leagă două județe importante, drumul creează și posibilități de dezvoltare turistică și economică. Proprietarii pensiunilor deja se gândesc la clienții care, furați de peisaj, vor poposi la ei.

-E un lucru benefic pentru zonă pentru că știți cum îi, dacă nu ai drumuri, nu vine nimeni să își rupă mașinile pe aici prin zona noastră.

-Mașini mai multe, oameni, turiști, sigur, drumul e foarte important. Am fost și pe Valea Drăganului și pe aici și drumul e bun.

Lucrările de modernizare au durat doi ani.

Editor : A.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *