Românii cu salarii mari ar putea fi impozitați suplimentar! Pragul de la care cresc contribuțiile – Antena 3 CNN

  1. Românii cu salarii mari ar putea fi impozitați suplimentar! Pragul de la care cresc contribuțiile  Antena 3 CNN
  2. OFICIAL Ciolacu a propus coaliției supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui/ Propunerea ar putea fi aplicată și veniturilor din sectorul privat  G4Media.ro
  3. G4Media: Ciolacu ar fi propus în ședința coaliției supraimpozitarea bugetarilor care cumulează pensia cu salariul și a veniturilor care depășesc venitul președintelui României  HotNews.ro
  4. Ce se întâmplă cu salariile românilor | Anunțul lui Marcel Ciolacu: ”Este o abordare corectă și…  Antena 3 CNN
  5. Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, despre supraimpozitarea veniturilor din privat: „Ce treabă au guvernanții să limiteze salariul de la privat? Ce câștigă săracul dacă bogatul pierde din banii lui?”  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Românii cu salarii mari ar putea fi impozitați suplimentar! Pragul de la care cresc contribuțiile – Antena 3 CNN

Ministerul de Finanțe analizează dacă măsura impozitării veniturilor mari poate fi aplicată doar la stat, sau pentru a fi constituțională trebuie să vizeze angajații din mediul privat, spun surse Antena 3 CNN.

Seara trecută, în Coaliție s-a discutat în termeni generali propunerea ca veniturile care depășesc salariul președintelui să fie impozitate progresiv.  

Urmează ca Ministerul Finanțelor să facă o analiză în urma căreia va stabili dacă măsura supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate.  

Sursele citate spun că Ministerul Finanțelor ar avea termen de o săptămână să vină cu o analiză temeinică pentru această propunere.  

Citește și: Cine sunt bugetarii din România care câștigă mai mult decât Klaus Iohannis | Cea mai mare sumă încasată, 153.420 de lei

Liderii Coaliției duc însă negocieri intense în privința ordonanței austerității. În ședința de luni seara s-a stabilit că nu vor fi tăieri salariale, dar nici angajări la stat, spun surse politice.

Premierul ar fi cerut ca până la noua lege a salarizării să nu crească salariile. De asemenea se vrea reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii în procent de 10%.

Iar în ceea ce privește cumulul pensiei cu salariul, coaliția a decis: nu se poate face prin ordonanță, pe motiv de neconstituționalitate, așa că acest pas trebui hotărât prin lege.

Anterior întâlnirii de la Palatul Victoria, surse oficiale susțineau că va fi interzis cumulul pensiei cu salariul doar pe componenta de pensie specială.

Source: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *