Scandal la Campionatul European de handbal feminin, după scenele hilare din Spania – Germania – Gazeta Sporturilor

Scandal la Campionatul European de handbal feminin, după scenele hilare din Spania – Germania  Gazeta Sporturilor

Головна » Scandal la Campionatul European de handbal feminin, după scenele hilare din Spania – Germania – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat joi, 10 noiembrie 2022 17:32 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 20:36

Grupa D a Campionatului European a fost cea mai palpitantă. Gazdele din Muntengru au câștigat toate meciurile și au intrat cu punctaj maxim în faza următoare. Celelalte două poziții calificabile s-au decis chiar în ultima partidă, cea dintre Germania și Spania.

Euro 2022 România și-a aflat adversarele din Grupa II principală de la Campionatul European! Programul complet + Orele de start ale meciurilor

Scandal la Campionatul European de handbal

Spania avea nevoie obligatorie de o victorie în ultima rundă, în timp ce nemțoaicele mergeau mai departe și cu un eșec la diferență de două goluri. Fix acest scenariu a avut loc. 

Cu un minut înaintea finalului, ibericele conduceau cu 23-20. La acest scor, Spania mergea mai departe alături de Polonia, dar ar fi intrat cu zero puncte în grupa principală. Acțiunile care au urmat sunt considerate sfidătoare de polonezi. 

Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!

Aici s-a oprit mingea trimisă pe grabă de Spania, pentru ca adversarele să aibă timp să mai marcheze o dată

În ultimul minut, Spania a intrat în posesia mingii, iar jucătoarele au început să se uite una la cealaltă. Au simulat o acțiune ofensivă, au aruncat pe lângă poartă, apoi au așteptat pur și simplu să primească gol. Smits a pătruns nestingherită prin apărarea ibericelor și a marcat golul care califica ambele formații. 

VIDEO cu momentele scandaloase din ultimele secunde

A fost un moment straniu, în care ambele tabere au sărbătorit cu mâinile în aer. Spania a tras de timp la ultima fază, nu a mai atacat poarta. S-a încheiat 23-21!

De ce s-a bucurat Spania?

La Campionatul European există două faze de grupe, preliminare și principale. Din cele preliminare se califică primele 3 clasate din fiecare grupă de 4. În grupele principale se păstrează punctele acumulate în prima fază, mai puțin cele cu ultima clasată.

De ce Spania a dorit ca Germania să meargă mai departe? Pentru a-și păstra punctele și în grupa principală. Cu Germania eliminată și Polonia calificată, punctele din singura victorie a ibericelor nu ar fi contat mai departe. Spania ar fi început pe zero grupa principală și ar fi avut șanse minime la semifinale.

Departajarea între cele 3 formații, Spania, Germania și Polonia, toate cu 2 puncte, s-a făcut la golaverajul din confruntările directe. Iar 23-21 a fost rezultatul perfect pentru Spania și Germania, care au trimis Polonia acasă.

Sport.pl, unul dintre cele mai importante site-uri din Polonia, a titrat după meci: „Spania s-a bucurat la golul Germaniei. Da, cele două au eliminat Polonia!”.

Clasamentul în Grupa II principală:

Echipa Golaveraj Puncte
1. Franța 61-45 4
2. Muntenegru 59-48 4
3. Țările de Jos 53-54 2
4. Spania 46-51 2
5. Germania 46-52 0
6. România 49-63 0

Citește și alte știri din handbal:

Cum arată cele două Grupe principale de la Campionatul European de handbal » Doar 3 echipe au intrat cu punctaj maxim + România, ultima în ierarhie

Veterana Katrine Lunde, record pentru Norvegia! După 5 titluri la Euro, 2 Mondiale și 6 Ligi ale Campionilor, continuă pe teren: „Asta mă ține concentrată”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *