Scandal la nivel înalt în handbal! Ungaria nu mai vrea să organizeze Campionatul European. Motivele i-au şocat pe cei … – Fanatik.ro

Scandal la nivel înalt în handbal! Ungaria nu mai vrea să organizeze Campionatul European. Motivele i-au şocat pe cei …  Fanatik.ro

Головна » Scandal la nivel înalt în handbal! Ungaria nu mai vrea să organizeze Campionatul European. Motivele i-au şocat pe cei … – Fanatik.ro

Campionatul European de handbal feminin din 2024 ar trebui să se desfăşoare în Ungaria, Austria şi Elveţia. Dar, maghiarii au anunţat că s-au răzgândit şi nu mai vor să organizeze competiţia din cauza costurilor mari.

Scandal la nivel înalt în handbal! Ungaria nu mai vrea să organizeze Campionatul European feminin

Federaţia Europeană este siderată de această decizie drastică a maghiarilor, care s-au apărat şi au spus că iau această decizie din timp, astfel încât să poată fi găsită o nouă soluţie pentru organizarea turneului final:

ADVERTISEMENT

“EHF reacţionează cu surprindere la declaraţiile referitoare la organizarea Euro 2024, făcute de preşedintele Federaţiei Maghiare de handbal feminin în mass-media şi de guvernul maghiar în şedinţele executivului. 

Pentru EHF, structura organizaţională rămâne neschimbată până la publicarea unei decizii oficiale a Federaţiei Maghiare. Comitetul Executiv va discuta această problemă în viitoarea adunare, programată pe 28 ianuarie”, se arată în comunicatul EHF.

ADVERTISEMENT

Şeful Cancelariei Prim-Ministrului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat că motivul pentru retragerea Ungariei din organizarea Euro sunt costurile considerabile asociate unui Campionat European.

De ce s-au sucit maghiarii: “Nu este corect ca Ungaria să cheltuiască miliarde de forinţi pentru Europeanul din 2024”

El a fost completat de preşedintele Federaţiei Maghiare de handbal (MKSZ), Mate Kocsis, cel care a declarat că în momentul în care Ungaria a aplicat pentru organizare, nu exista război sau criză energetică:

ADVERTISEMENT

“Nu este corect ca Ungaria să cheltuiască miliarde de forinţi pentru Europeanul din 2024, în timp ce mii de tineri şi copii din lumea sport îşi pierd oportunităţile din cauza preţurilor mari la energie. 

Când am aplicat pentru Europeanul din 2024, nu a fost nici război, nici criză energetică. Ungaria a trebuit să ia o decizie, găzduirea Campionatului European sau susţinerea sportului de masă”, a spus Kocsis pentru Nemzeti Sport.

ADVERTISEMENT

Mai mult, maghiarii scriu că o decizie similară va fi luată pentru alte evenimente pentru care Ungaria a primit confirmareade a le găzdui.

ADVERTISEMENT

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *