Secțiile de Urgențe, pline de cazuri deloc urgente: Un tânăr de 27 de ani s-a prezentat de 64 de ori la… – Digi24

Secțiile de Urgențe, pline de cazuri deloc urgente: Un tânăr de 27 de ani s-a prezentat de 64 de ori la…  Digi24

Головна » Secțiile de Urgențe, pline de cazuri deloc urgente: Un tânăr de 27 de ani s-a prezentat de 64 de ori la… – Digi24

Unii români cred că orice suferință trebuie tratată neapărat de medicii de la Urgențe. Asta, într-o perioadă în care unitățile de primiri urgențe sunt pline de pacienți cu viroze și gripă. Așa se face că spitalele sunt supraaglomerate, iar unele cazuri grave sunt preluate cu întârziere.

În fiecare zi, anticamera triajului de la UPU SMURD Bihor se umple de aparținători care își așteptă rudele aflate în camera de primiri urgențe. Mulți dintre cei care ajung însă la urgențele spitalului aglomerează nejustificat acest serviciu.

Hadrian Borcea – medic-șef UPU SMURD Bihor: De exemplu, vin pentru dureri lombare de luni de zile, pentru tratament antialgic, dar fără să meargă către un consult de specialitate. A doua categorie sunt cei care vin frecvent pentru că au patologii, diverse tulburări.

Există și pacienți care se prezintă la camera de primiri urgențe zilnic sau de mai multe ori pe săptămână. Unii dintre ei devin recalcitranți dacă nu sunt preluați de medici.

Un caz devenit celebru la UPU SMURD Bihor este cel al unui bărbat de 27 de ani care, în decurs de 2 luni, s-a prezentat de nu mai puțin de 64 de ori. Este consumator de cocaină și a venit de fiecare dată pentru o analiză de sânge care să indice dacă a făcut sau nu infarct miocardic.

Hadrian Borcea – medic-șef UPU SMURD Bihor: Din păcate, acești pacienți, care nu sunt în număr mic, duc la timpi de așteptare prelungiți uneori pentru persoane care au realmente probleme acute.

-Din păcate sunt alții cu alte probleme care ar trebui luați mai în serios și care trebuie să aștepte pentru că cineva consumă ce n-ar trebui.

Vârful de pacienți a fost atins în data de 3 ianuarie, când aici au ajuns peste 500 de persoane cu diferite probleme. Unii dintre ei pentru a solicita medicație la primele semne de viroză respiratorie, deși tratamentul poate fi aplicat și acasă.

Aurelian Bulzan – medic primar UPU SMURD Bihor: Semnele de viroză, spre exemplu, viroza respiratorie, pot fi gestionate cu succes într-un centru de permanență sau prin medicul de familie.

Medicii se așteaptă la o descreștere a numărului de viroze respiratorii, care sunt încă numeroase în rândul copiilor. Mult dintre formele întâlnite sunt medii sau ușoare.

Editor : A.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *