Șeful Cupei Mondiale 2022 din Qatar spune că „moartea este o etapă normală din viață” după moartea unui… – Digi24

  1. Șeful Cupei Mondiale 2022 din Qatar spune că „moartea este o etapă normală din viață” după moartea unui…  Digi24
  2. Încă un muncitor a murit în Qatar. Reacția șocantă a organizatorilor CM 2022. „Este inuman!”  Adevărul
  3. Răspuns halucinant al directorului qatarian al Mondialului după moartea unui muncitor  Gazeta Sporturilor
  4. Declarație revoltătoare la Campionatul Mondial: ”Moartea e parte naturală a vieții”. Ce s-a întâmplat în Qatar  Ziare.com
  5. Șef al organizării Cupei Mondiale din Qatar, după ce un muncitor a murit chiar în timpul…  Libertatea
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Șeful Cupei Mondiale 2022 din Qatar spune că „moartea este o etapă normală din viață” după moartea unui… – Digi24

FIFA a confirmat joi moartea unui muncitor migrant care lucra în cadrul resortului alocat echipei Arabiei Saudite la Cupa Mondială 2022 din Qatar, informează CNN.

„FIFA este întristată de această tragedie și transmite condoleanțe familiei muncitorului”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației internaționale într-un comunicat de presă transmis CNN.

„Imediat ce FIFA a aflat de accident, am contactat autoritățile locale pentru a cere detalii suplimentare. FIFA va fi în măsură să ofere mai multe comentarii pe subiect odată ce procesele corespunzătoare vor fi încheiate”.

Nu se știe în acest moment ce făcea muncitorul sau circumstanțele în care a murit.

Resortul Sealine Beach a fost alocat ca bază de antrenament echipei Arabiei Saudite înainte ca formația să fie eliminată în faza grupelor de la CM 2022.

Autoritățile din Qatar investighează cazul muncitorului mort, a confirmat pentru CNN un oficial al guvernului. „Dacă investigația arată că nu au fost respectate măsurile de siguranță, compania al cărei angajat era va răspunde în fața legii și va risca sancțiuni financiare”.

Tot joi, CEO-ul Cupei Mondiale 2022 din Qatar, Nasser Al Khater, a declarat unui reporter Reuters că „moartea este o etapă normală din viață” atunci când a fost întrebat despre cel mai recent caz de moarte a unui muncitor migrant, fără să ofere detalii despre incident.

„Suntem în mijlocul unui Campionat Mondial. Avem un Campionat Mondial de succes. Și voi vreți să vorbiți acum despre asta?”, a declarat Al Khater.

„Ce vreau să zic este că moartea este o etapă normală din viață, indiferent dacă are loc la locul de muncă sau în somn. Desigur, un muncitor a murit. Condoleanțe familiei lui. Cu toate astea, este ciudat că vreți să vă concentrați pe asta în prima întrebare”, a spus Al Khater.

Într-un interviu cu Piers Morgan, difuzat în noiembrie, Hassan Al-Thawadi, secretar general al SC, comitetul suprem înființat în 2011 pentru planificrea și organizarea evenimentului sportiv în Qatar, a declarat că între 400 și 500 de muncitori migranți au murit în timpul lucrărilor de pregătire pentru Cupa Mondială 2022 – un număr mult mai mare decât cele recunoscute anterior.

În interviul acordat joi, Nasser Al Khater a adăugat: „Uite, morțile muncitorilor au fost un subiect important în timpul Cupei Mondiale. Tot ce s-a spus și ce s-a prezentat legat de morțile muncitorilor sunt informații false”.

„Această temă, negativismul din jurul CM 2022 este un lucru cu care ne-am confruntat. Suntem un pic dezamăgiți că jurnaliștii au exagerat această temă falsă”, a mai spus el.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *