Șeful Wagner recunoaște superioritatea ucrainenilor / Bahmut este o fortăreață. Uneori le ia săptămâni pentru a cuceri o casă – HotNews.ro

  1. Șeful Wagner recunoaște superioritatea ucrainenilor / Bahmut este o fortăreață. Uneori le ia săptămâni pentru a cuceri o casă  HotNews.ro
  2. Șeful mercenarilor Wagner recunoaște că trupele ruse sunt blocate în Bahmut. „Uneori le ia săptămâni…  Libertatea
  3. Putin pregătește terenul pentru naționalizarea averilor oligarhilor pentru finanțarea războiului din Ucraina  Adevărul
  4. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Șeful Wagner recunoaște superioritatea ucrainenilor / Bahmut este o fortăreață. Uneori le ia săptămâni pentru a cuceri o casă – HotNews.ro

Trupele rusești care atacă orașul ucrainean Bahmut înaintează foarte greu din cauza rezistenței puse de trupele ucrainene și a unei rețele extinse de fortificații, a declarat marți fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit The Moscow Times.

Evgheni PrigojinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Într-un interviu acordat agenției de presă de stat RIA Novosti, Prigojin a spus că în Bahmut, cel mai fierbinte punct de pe linia frontului la ora actuală, există o „fortăreață în fiecare casă”.

„Băieții se luptă pentru fiecare casă, uneori pentru mai mult de o zi. Uneori le ia săptămâni întregi pentru a cuceri o casă”, a spus omul de afaceri poreclit „bucătarul lui Putin”.

Mercenarii din grupul Wagner, inclusiv deținuți recrutați din închisorile din Federația Rusă, au condus un asalt asupra Bahmut, un oraș din regiunea Donețk, care a durat aproape opt luni și care s-a intensificat la începutul iernii, deoarece comandanții militari ruși au fost aparent presați să obțină o victorie pe câmpul de luptă.

Analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susțineau săptămâna trecută că Rusia a ajuns într-un impas la Bahmut, cu „mai mulţi indicatori care susţin evaluarea că forţele ruse din jurul Bahmutului au ajuns în punctul culminant”, în timp ce oficiali de rang înalt ucraineni vizitează nestingheriți linia fontului.

Șeful Direcției de Informații Militare a Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, a vizitat Bakhmut pe 27-28 decembrie și a fost geolocalizat la cel puțin 600 de metri de linia înaintată a trupelor rusești înregistrată anterior, iar Volodimir Zelenski a fost în orașul aspru disputat pe 20 decembrie.

În urmă cu o săptămână, jurnalistul bulgar Christo Grozev de la site-ul de investigații Bellingcat a distribuit o înregistrare video în care apar membri ai grupului de mercenari Wagner care îi spun șefului Statului Major al forțelor armate ruse Valeri Gerasimov că nu este bun de nimic, afirmând despre el că este un „nenorocit”, luptătorii fiind supărați că nu au suficiente proiectile de artilerie.

Bahmut, grav avariat

Bakhmut a fost grav avariat în luptele crâncene și se crede că au rămas mai puțin de 10.000 de civili dintr-o populație de aproximativ 70.000 de locuitori de dinainte de război.

Șeful grupului Wagner a oferit puține asigurări că Bahmut ar putea fi cucerit în curând.

„Au luat o casă în această dimineață și au trecut prin apărare. Dar în spatele acelei case erau noi linii de apărare, și nu doar una”, a declarat el pentru RIA Novosti.

„Și câte astfel de linii de apărare sunt în Bakhmut? Dacă spunem 500, probabil că nu vom face o greșeală. La fiecare 10 metri există o linie defensivă”, a spus Prigojin.

Este „puțin probabil” ca Rusia să pătrundă în apropiere de Bahmut în următoarele săptămâni

Este puțin probabil ca Rusia să aibă o evoluție importantă în apropiere de Bahmut, în estul regiunii ucrainene Donețk, în următoarele săptămâni, a declarat Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de marți dimineață.

Acest lucru se datorează în parte faptului că Rusia probabil desfășoară operațiuni ofensive în zonă doar la nivel de pluton sau de grupă.

La jumătatea lunii decembrie, forțele militare rusești și mercenarii Wagner au crescut probabil frecvența atacurilor de infanterie în jurul orașului Bahmut din Donețk. Cu toate acestea, multe dintre aceste operațiuni au fost slab susținute, au afirmat serviciile secrete militare britanice.

În ultimele zece zile, Ucraina a angajat întăriri semnificative pentru a apăra sectorul, iar frecvența asalturilor rusești s-a redus probabil față de vârful de la mijlocul lunii decembrie.

De asemenea, ambele părți au suferit pierderi ridicate, susține Ministerul britanic al Apărării.

Timp de aproape opt luni, forțele ruse și mercenarii din grupul Wagner, al cărui fondator a numit lupta pentru oraș „mașina de tocat carne Bahmut”, au luptat, până acum în zadar, pentru a-l captura.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *