Selecționer de la Cupa Mondială 2022, șantajat! Federația a deschis o anchetă! „Nu există nicio… – Prosport

Selecționer de la Cupa Mondială 2022, șantajat! Federația a deschis o anchetă! „Nu există nicio…  Prosport

Головна » Selecționer de la Cupa Mondială 2022, șantajat! Federația a deschis o anchetă! „Nu există nicio… – Prosport

US Soccer a lansat o anchetă după ce selecționerul Gregg Berhalter a devenit victima unui șantaj. În timpul Cupei Mondiale 2022, tehnicianul ar fi anunțat pe o rețea de socializare că federația a fost contactată de persoane anonime care ar fi transmis că „au informații despre mine care ar m-ar doborî”.

Gregg Berhalter, șantajat! US Soccer „condamnă violența de orice fel”

Scopul era îndepărtarea sa de pe banca tehnică. Cum contractul său cu US Soccer a expirat la 31 decembrie 2022, Berhalter a decis să rupă tăcerea. Ce s-a întâmplat? Respectivele persoane au amenințat că fac publicul incidentul dintre antrenor și soția sa. Pe vremea în care Gregg Berhalter și iubita sa aveau 18 ani, în 1991, antrenorul a lovit-o pe aceasta, totul petrecându-se în fața unui bar.

Incidentul nu a ajuns în atenția autorităților, iar cei doi s-au împăcat, după o perioadă de consiliere. Gregg Berhalter e căsătorit cu Rosalind, cuplul având un fiu, pe Sebastian.

„Nu există nicio scuză pentru acțiunile mele din noaptea aceea. A fost un moment rușinos și unul pe care îl regret până astăzi”, a spus Berhalter, potrivit Los Angeles Times.

US Soccer a aflat despre caz la data de 11 decembrie și a angajat firma de avocatură Alston & Bird LLP pentru a cerceta situația.

Gregg Berhalter: „Mi-a fost teamă că îmi pierd sufletul pereche”

Federalii au apreciat că Berhalter a făcut public incidentul, iar mesajul pentru a motiva ancheta a fost că US Soccer „condamnă violența de orice fel, iar astfel de acuzații sunt luate în serios”.

Berhalter, 49 de ani, cu două selecții ca jucător la CM, era selecționerul SUA din decembrie 2018. El a reușit să califice naționala la un turneu final după o pauză de opt ani.

În timpul Cupei Mondiale, o persoană a contactat US Soccer spunând că are informații despre mine care mă doboră…Un efort de a folosi ceva foarte personal, de demult, pentru a pune capăt relației mele cu US Soccer. Acesta este un pas dificil de făcut, dar eu și soția mea, Rosalind, vrem să împărtășim clar și direct adevărul. Aceasta este o poveste care ne aparține, dar sperăm că există lecții care pot fi valoroase pentru alții – Gregg Berhalter

„Până astăzi, acest tip de comportament nu s-a repetat niciodată”

Ce s-a întâmplat exact? „În toamna lui 1991, mi-am întâlnit sufletul pereche. Tocmai împlinisem 18 ani și eram boboc la facultate când am cunoscut-o pentru prima dată pe Rosalind. Am simțit că ne cunoaștem de ani de zile. Ne întâlnim de patru luni când s-a întâmplat un incident între noi care avea să modeleze viitorul relației noastre. Într-o noapte, în timp ce am băut la un bar local, eu și Rosalind am avut o ceartă aprinsă care a continuat afară, a devenit fizic și i-am dat cu piciorul în picioare.

Nu există nicio scuză pentru acțiunile mele în acea noapte. A fost un moment rușinos și pe care îl regret până în ziua de azi. La momentul respectiv, mi-am cerut imediat scuze lui Rosalind, dar, de înțeles, ea nu a vrut să aibă nimic de-a face cu mine. Le-am spus părinților mei, familia și prietenii ce s-a întâmplat pentru că am vrut să îmi asum întreaga responsabilitate pentru comportamentul meu. Rosalind și-a informat și părinții, familia și prietenii. Deși autoritățile nu au fost niciodată implicate în această chestiune, am căutat în mod voluntar consiliere pentru a ajuta la învățare, creștere și îmbunătățire – una dintre cele mai valoroase decizii pe care le-am luat vreodată. Până astăzi, acest tip de comportament nu s-a repetat niciodată…

Mi-a fost teamă că îmi pierd sufletul pereche și apoi din senin, șapte luni mai târziu, am primit un telefon de la Rosalind, care mă întreba dacă putem vorbi în persoană. Ne-am întâlnit și am discutat despre cum să ne reconstruim relația. Am realizat amândoi că încrederea și respectul nostru unul față de celălalt sunt mai puternice decât incidentul care a avut loc. De atunci, eu și Rosalind am trăit împreună în cinci țări diferite, trei state diferite și am întâlnit și am rămas prieteni cu mulți oameni minunați din întreaga lume. Toți acești oameni au fost martori la relația puternică pe care o avem și la familia iubitoare pe care am construit-o împreună” a detaliat Gregg Berhalter, conform Mirror.

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *