Spectacol frumos la meciul de handbal CSM Oradea – Dinamo (FOTO) – Bihoreanul

Spectacol frumos la meciul de handbal CSM Oradea – Dinamo (FOTO)  Bihoreanul

Головна » Spectacol frumos la meciul de handbal CSM Oradea – Dinamo (FOTO) – Bihoreanul

Handbaliştii de la CSM Oradea şi cei de la Dinamo Bucureşti au oferit, marţi seară, un adevărat spectacol celor prezenţi marţi seară în tribunele Arenei Antonio Alexe, în primul joc din Liga Zimbrilor din noul an.

Chiar dacă s-au întâlnit ultima clasată cu prima clasată şi chiar dacă diferenţa de valoare dintre cele două echipe este clară, a rezultat un joc frumos, în care şi orădenii şi-au arătat determinarea şi plăcerea de a juca handbal în compania unei echipe care domină autoritar handbalul românesc şi care este angrenată cu succes în cupele europene.

Jocul, care a reunit cei mai mulţi spectatori la un meci al echipei orădene de handbal masculin din acest sezon, s-a încheiat cu victoria la zece goluri a dinamoviştilor, care s-au impus cu scorul de 38-28.

Deşi dinamoviştii s-au aflat în permanenţă la conducere, elevii antrenorilor Cosmin Liberţ şi George Tăutu au avut o replică bună şi, cel puţin în prima repriză, s-a ţinut cât decât aproape de adversar. Astfel, la pauză scorul a fost 12-17.

Începutul reprizei a doua a adus însă desprinderea campioanei, care a revenit mult mai motivată de la vestiare, fapt care i-au surprins pe orădeni. Dinamo s-a desprins, astfel, la zece goluri, scor 13-23, după care şi CSM a revenit, concretizând pe tabelă. Diferenţa s-a menţinut apoi la 10-12 goluri, pentru ca finalul jocului să consfinţească succesul bucureştenilor cu scorul de 38-28.

A fost a 16-a victorie din tot atâtea meciuri pentru Dinamo, care se menţine liderul autoritar al Ligii Zimbrilor.

Pentru CSM Oradea a fost însă cel de-al 16-lea eşec, tot din tot atâtea dispute, dar jucătorii sunt optimişti că în acest retur de campionat vor sparge gheaţa şi vor obţine şi primul succes.

„Acest meci cred că ne-a dat prilejul să ne bucurăm de valoarea acestor jucători, care sunt în componenţa echipei Dinamo. Legat de joc, nu ar fi multe de spus, pentru că a fost o diferenţă clară de valoare între noi şi ei. Mă bucur că am adus atât de multă lume la sală, care ne-a şi susţinut, iar eu consider că am ieşit cu capul sus după acest meci”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM Oradea, Cosmin Liberţ.

Principalul marcator al echipei orădene a fost Borivoje Djukic, 6 goluri, în timp ce Emilian Turcu şi Alexandru Farcaş l-au secondat, cu câte 5 reuşite. De la Dinamo, cel mai eficace s-a dovedit a fi Andri Akimenko, cu 7 goluri.

„Am întâlnit o echipă cu totul alte pretenţii. Noi, după o perioadă de pregătire bună, am încercat să jucăm cât mai bine, să punem în practică ceea ce am antrenat. Diferenţa de scor, destul de mare, însă nu cred că are o mare relevanţă. E important că am reuşit să facem şi lucruri bune, iar aceasta trebuie să ne dea încreddere. Într-adevăr avem şi lucuri de corectat, însă avem timp să îmbunătăţim ceea ce nu ne iese”, a declarat, după partidă, şi jucătorul echipei orădene Emilian Turcu.

În următorul joc, CSM Oradea va juca tot pe teren propriu, şi tot la Arena Antonio Alexe, sâmbătă, cu începere de la ora 17, în compania echipei de pe locul 2, CSM Constanţa.


CSM Oradea – Dinamo Bucureşti 28-38 (12-17)

CSM Oradea: Ţenghea şi Turturică – portari; R. Gal, B. Munteanu, P. Oarga, M. Kovacs – 3 goluri, C. Szasz – 1, E. Turcu – 5, B. Djukic – 6, O. Starchenko – 1, G. Breban, V. Ivanchenko – 4, C. Aungurenci, A. Farcaş – 5. V. Boşca – 1 şi S. Sfârlea – 1 gol. Antrenori: Cosmin Liberţ şi George Tăutu

Dinamo: Bucătaru şi Saeid – portari; Racoţea – 1 gol, P. Da Silva Joao – 5, V. Ghionea – 1, N. Negru – 3, Dissinger – 5, A. Pascual – 2, Kasparek – 1, Kuduz – 3, J. Humet – 3, A. Akimenko – 7, V. Bokhan – 4, R. Militaru şi Sorhaindo – 2 goluri. Antrenor: Xavier Pascual

Au arbitrat: Alin Gherman şi Adrian Moldovan (ambii din Baia Mare). Observator FRH: Iulian Enache (Braşov)

Cele mai recente știri

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *