Tehnologie de înalt nivel la Mondialul din Qatar: motivul incredibil pentru care mingile sunt încărcate… – Prosport

Tehnologie de înalt nivel la Mondialul din Qatar: motivul incredibil pentru care mingile sunt încărcate…  Prosport

Головна » Tehnologie de înalt nivel la Mondialul din Qatar: motivul incredibil pentru care mingile sunt încărcate… – Prosport

Mingea oficială de la Campionatul Mondial din Qatar, „Al Rihla”, reprezintă o adevărată revoluție în fotbal, aceasta fiind echipată cu senzori de înaltă tehnologie care ajută arbitrii să ia deciziile corecte în situații care nu sunt clare.

Cel mai recent, această tehnologie a demonstrat că nu Cristiano Ronaldo a fost cel care a înscris golul din minutul 81, în meciul cu Uruguay, ci Bruno Fernandes.

Partida din grupele Cupei Mondiale s-a încheiat cu victoria portughezilor (scor 2-0), aceștia mergând mai departe în optimile competiției.

Tehnologie de înalt nivel la Mondialul din Qatar: motivul incredibil pentru care mingile sunt încărcate precum un smartphone, la curent electric

Totuși, acești senzori nu pot fi funcționali fără o sursă de alimentare, astfel, acestea sunt puse la încărcat înainte de a fi folosite în meciurile oficiale.

Producătorul mingii, Adidas, a reușit să introducă în interiorul balonului senzori care pot schimba cu totul soarta unei partide. Astfel, arbitrul poate afla în timp real date despre viteză și direcție, iar mingea poate fi localizată pentru ca arbitri VAR să ia decizii în ceea ce privește pozițiile de off-side.

O imagine incredibilă postată recent pe Reddit arată mingile „Al Rihla” în timp ce erau alimentate de la o priză, la fel ca un telefon, înainte de un meci de la Campionatul Mondial, scrie Daily Mail, care apreciază revoluția tehnologică produsă în fotbal, de la baloane umflate cu pompe pentru roțile de bicicletă până la ce se petrece în ziua de azi.

(Mingile „Al Rihla”, lăsate la încărcat. Sursa foto: Reddit)

Conform Adidas, senzorii sunt alimentați de o mică baterie, care are o capacitate de folosire de șase ore atunci când este folosită. În cazul în care mingea nu este folosită, bateria rămâne încărcată până la 18 zile.

Reprezentanții cunoscutei firme de echipament sportiv afirmă că senzorii cântăresc doar 14 grame, ceea ce nu o îngreunează foarte mult, având în vedere că viteza, după o centrare sau un șut, rămâne constantă.

Editor la ProSport.ro din 2019.
Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu 7 ani de experiență în presa online la publicații precum Realitatea, Libertatea și Mediafax. citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *