Trei vedete din handbalul internațional se întorc în Liga Florilor – Eurosport RO

Trei vedete din handbalul internațional se întorc în Liga Florilor  Eurosport RO

Головна » Trei vedete din handbalul internațional se întorc în Liga Florilor – Eurosport RO

Articol scris de Marian Ursescu

Liga Florilor din România este un adevărat El Dorado în handbalul mondial. Contractele mari oferite de cluburile din România atrag tot mai multe vedete. Liga Națională feminină este campionatul cu cele mai multe jucătoare străine din Europa. Sunt multe formații unde străinele domină, iar româncele sunt în inferioritate.

CSM București și Dunărea Brăila sunt formațiile care au în rândurile lor cele mai multe străine, fiind urmate îndeaproape de SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița și Rapid București. Pentru sezonul viitor, CSM București a anunțat deja toate transferurile, fiind aduse cinci jucătoare străine și o singură româncă: Jennifer Gutierrez, Monika Kobylinska, Trine Ostergaard, Vilde Ingstaad, Laura Flippes și Andreea Rotaru. Vor și pleca patru jucătoare străine de la echipa antrenată de Adrian Vasile și Iulia Curea.

Campionatul MondialCampionatul Mondialul de Handbal | Primele echipe calificate în faza a 2-a a grupelorACUM 12 ORE

Rapid București a anunțat și ea trei transferuri pentru viitorul sezon. De altfel, angolezele Albertina Kassoma și Azenaide Calos au drept de joc de acum, ele putând fi folosite în Liga Florilor de antrenorul Carlos Viver încă de acum. În schimb, Laura Kanor, extrema stânga de la Metz, va ajunge din vară.

Kira Trusova la Dunărea Brăila, Nathalie Hagman la Vâlcea

Dunărea Brăila va renunța din vară la Mayssa Pessoa, portarul brazilian de 38 de ani, aflată la final de contract. În schimb, la echipa dunăreană, va ajunge Kira Trusova (28 de ani), portarul naționalei Rusiei. Trusova a mai jucat sezonul trecut în România, la Măgura Cisnădie, și a avut evoluții apreciate. Numai că a primit o ofertă tentantă de la ȚSKA Moscova. Kira vine din nou în România, mai ales că în Rusia nu poate evolua în cupele europene.

O altă revenire în România va fi cea a extremei dreapta Nathalie Hagman. Suedeza de 31 de ani a jucat la CSM București în perioada 2017-2019 și a câștigat campionatul în România în 2018. Ea e una dintre principalele marcatoare în campionatul Franței, jucând pentru Nantes Atlantique. Hagman a fost a 5-a marcatoare la Euro 2022, înscriind 43 de goluri pentru reprezentativa Suediei. A fost golgeterul Mondialului din 2021, cu 71 de reușite. Hagman va întregi tripleta suedeză de la SCM Rm. Vâlcea formată din Daniela De Jong și Elin Hansson.

Gnosiane Niombla, la Gloria Bistrița. Pleacă Nina Zulic

Și Gloria Bistrița a făcut o primă mutare pentru sezonul viitor. Franțuzoaica Gnosiane Niombla (32 de ani), campioană mondială cu naționala Franței în 2017, campioană continentală în 2018 și vicecampioană olimpică la Rio de Janeiro, evoluează acum la Paris 92. Ea cunoaște foarte bine campionatul României după ce a jucat la CSM București între 2016 și 2018. A jucat cu CSM de două ori în Final Four-ul Ligii Campionilor, câștigând campionatul cu „tigroaicele” în două rânduri. A fost și campioana Franței pe când evolua la Fleury Loiret.

Bistrița a mai anunțat un inter la echipă. Poloneza Natalia Nosek (24 de ani), componentă a naționalei țării sale, va ajunge din vară la echipa pregătită de Horațiu Pașca. Nosek evoluează pe postul de inter dreapta.

În schimb, una dintre jucătoarele de bază, slovena Nina Zulic (27 de ani) va părăsi Gloria la finalul actualului sezon. Nina a venit la Bistrița în 2021 de la Kastamonu Belediyesi (Turcia) și a avut evoluții foarte bune. Componentă a naționalei Sloveniei, Zulic se întoarce în campionatul intern și va juca pentru Krim Ljubljana, campioana Sloveniei.

Schimb de portari

SCM Rm. Vâlcea o va ceda la finalul sezonului pe nemțoaica Isabelle Roch, care se întoarce în campionatul intern. În schimb, echipa lui Bent Dahl și-a asigurat serviciile unui portar român. Este vorba de Raluca Kelemen, un goalkeeper care este originar din Vâlcea și care s-a format la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea.

Kelemen evoluează acum la Gloria Buzău. Și Marta Batinovic va părăsi gruparea buzoiană din vară, muntenegreanca nemaifiind dorită la Gloria. În schimb, va ajunge să apere poarta formației Ana Maria Măzăreanu, de la Măgura Cisnădie.

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 – 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.

HandbalRapid, a doua înfrângere în Liga Campionilor la handbal femininIERI LA 17:28HandbalSCM Râmnicu Vâlcea, înfrângere în Franța în EHF European LeagueIERI LA 16:26

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *